Compostvaten en -bakken tijdelijk te koop in magazijn Walweinstraat

24
Mar
2020

Voor de aankoop van compostvaten en -bakken kan je vanaf vandaag terecht in het magazijn van de dienst Openbaar Domein in de Walweinstraat. Voor een beperkte meerprijs kan je je compostvat ook aan huis laten leveren.

Sluiting recyclageparken

In navolging van de federale maatregelen in de strijd tegen het coronavirus sloot Stad Brugge vorige week alle recyclageparken. Hierdoor konden Bruggelingen geen compostvaten of -bakken meer aankopen. Hoewel de ophaling van tuinafval tot nu toe niet in het gedrag kwam, signaleerden heel wat Bruggelingen dat ze toch graag het nodig composteermateriaal nodig hadden.

Daarom kunnen inwoners vanaf nu tijdelijk terecht in het magazijn van dienst Openbaar Domein. Naast compostvaten en -bakken en beluchtingsstokken, kan je er ook reglementaire vuilniszakken en bedrijfsafvalzakken kopen.

Prijzen voor het composteermateriaal (enkel met bancontact)

  • Compostvat + beluchtingsstok: 22 euro 
  • Compostbak: 66 euro
  • Beluchtingsstok: 5 euro

Levering aan huis

Wie dat wil, kan zijn compostvat of -bak ook aan huis laten leveren. Maak hiervoor een afspraak via 050 44 83 05. In dat geval betaal je een transportkost van 2,5 euro bovenop bovenstaande prijzen. Let op: bij thuislevering kan enkel met contant geld betaald worden.

Waar en wanneer

Het magazijn van de dienst Openbaar Domein bevindt zich naast de Warandebrug, in de Walweinstraat 20. Je kan er elke werkdag terecht van 8.30 uur  tot 12 uur. Op dinsdagnamiddag kan je er ook in de namiddag terecht, van 14 uur tot 18 uur.

Meer info over de vaten en bakken en hoe je composteert, vind je hier.