Coronavirus: ondernemers helpen ondernemers

28
jan
2021

Stad Brugge lanceert een open oproep aan Brugse ondernemers om hun solidariteit te tonen aan de ondernemers uit de getroffen sectoren toerisme, horeca, evenementen en contactberoepen.

Via www.brugge.be/ondernemersvoorondernemers kan elk Brugs bedrijf dat een getroffen ondernemer gratis advies wil geven op zakelijk vlak, zich aanmelden.
Ondernemers die steun zoeken, registreren zich via datzelfde webformulier en worden binnen twee werkdagen in contact gebracht met hun steunbedrijf.

Burgemeester Dirk De fauw: “Uiteraard bestaan er al initiatieven. Zo is er de organisatie Dyzo, een vzw die ondernemers in moeilijkheden ondersteuning aanbiedt en die sterk naar voor geschoven wordt door Unizo. De nood is echter hoog en er zijn meer steunpilaren nodig om de vele vragen te beantwoorden. Daarom is de steun van het Brugse bedrijfsleven meer dan welkom. Naast de grote behoefte aan een zakelijk klankbord bemerken we ook alarmsignalen uit de sector.”

Al veel bedrijven mee op de kar

Verschillende bedrijven en organisaties schaarden zich al achter dit project: Lievens & co, Dfisc, Voka, Deloitte en Unizo. Schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys is trots: “Wij hebben slechts een handvol Brugse bedrijven gecontacteerd in verband met dit initiatief en iedereen sprong onmiddellijk mee op de kar. Deze solidariteit van ondernemers voor ondernemers kan een enorme opsteker zijn voor de getroffen sectoren.

Mensen kunnen hun verhaal kwijt aan iemand die zich kan inleven in de bekommernissen en krijgen een extra paar ogen om mee naar hun situatie te kijken.”

Ook psychologische bijstand

Sandra Timmerman, voorzitter van Horeca Brugge bevestigt dat de huidige situatie voor velen bijzonder moeilijk is: “De lockdown duurt ongelooflijk lang. Veel van mijn collega’s zitten op hun tandvlees en zien geen lichtpuntjes meer. Hierdoor krijg ik de laatste tijd meer en meer telefoons van collega’s die geen uitweg meer zien. Ik ben dan ook zeer tevreden dat Stad Brugge een psychologe ter beschikking stelt om hen ook op dat vlak te begeleiden.”

Schepen van Welzijn Pieter Marechal: “In het kader van het relanceplan bieden we psychologische ondersteuning aan zij die het moeilijk hebben omwille van de coronacrisis. De ondernemers uit de horeca, toeristische en evenementensector én de contactberoepen horen hier absoluut ook bij. Zij kunnen rechtstreeks contact opnemen met de psychologe. Haar gegevens zijn te vinden op www.brugge.be/ondernemersvoorondernemers.”