Aangepaste dienstverlening Huis van de Bruggeling

24
Mar
2020

Zolang de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht zijn, beperkt Stad Brugge de dienstverlening aan de balies van het Huis van de Bruggeling tot het hoogst noodzakelijke. Het Huis van de Bruggeling blijft open volgens de normale openingsuren, maar bezoekers worden gevraagd om indien mogelijk op voorhand een afspraak te maken. Tegelijkertijd zet de Stad in op een maximale telefonische en online bereikbaarheid. 

Volg deze stappen

 1. Ga na of je via deze website je vraag online kan afhandelen.
 2. Geen antwoord gevonden op de website? Bel dan naar 050 44 8000 voor meer info of om een afspraak vast te leggen.
 3. Ben je niet in de mogelijkheid om telefonisch een afspraak te maken, dan kan dit ook via het onthaal van het Huis van de Bruggeling. Het onthaal blijft open volgens de normale openingsuren.

Populairste dienstverlening in een notendop

Onthaal

 • Via 050 44 8000 staan we iedere maandag t.e.m. vrijdag klaar tussen 8u30 en 17u00, naar aanleiding van de coronacrisis kan je ons tijdelijk ook op zaterdag van 8u30 tot 12u30 bereiken.
 • Ons contactcenter kan je ook bereiken met een e-mailtje naar info@brugge.be
 • De gemeenteafdelingen zijn tot nader order gesloten
 • Je kan bij het onthaal van het Huis van de Bruggeling nog steeds terecht voor de aankoop van vuilniszakken

Meldingen

Een melding doorgeven aan Stad Brugge kan eenvoudig via www.brugge.be/meldpunt.

Leven & Mobiliteit

Burgerzaken

 • Een adreswijzing doorgeven? Dat doe je in een handomdraai online via deze link

 • Een akte, attest of uittreksel nodig? Ook dat doe je snel een eenvoudig van thuis uit via ons Thuisloket voor Burgerzaken

 • Een geboorte aangeven? Neem contact op via geboorte@brugge.be, Wij kijken wat er mogelijk is vanop afstand en waarvoor een afspraak aan het loket noodzakelijk is.
 • Een huwelijksaangifte doen? Of heb je vragen over een vastgelegde huwelijksceremonie? Neem dan contact op via samenleven@brugge.be.
 • Een overlijden aangeven? Contacteer ons dan via e-mail op overlijden@brugge.be

 • Dienstverlening voor niet-Belgen: neem contact op met nietbelgen@brugge.be. Wij kijken wat er mogelijk is vanop afstand en waarvoor een afspraak aan het loket noodzakelijk is.
 • Aanvragen identiteitskaart, kids-ID of reispas: gezien de reis- en verplaatsingsbeperkingen die nu gelden, is het momenteel enkel mogelijk om een identiteitskaart, kids-ID of reispas aan te vragen als je hier een dringende reden voor hebt (bv. verlies of diefstal). Hiervoor maak je telefonisch een afspraak via het nummer 050 44 8000.

Rijbewijzen

Heb je een nieuw rijbewijs nodig voor de uitoefening van je beroep? Neem dan contact op via rijbewijzen@brugge.be Wij kijken wat er mogelijk is vanop afstand en waarvoor een afspraak aan het loket noodzakelijk is.

Heb je je rijbewijs enkel nodig voor privé-doeleinden? Dan kan je hier momenteel enkel een aanvraag voor doen als je hier een dringende reden voor hebt (bv. verlies of diefstal). Hiervoor maak je telefonisch een afspraak via het nummer 050 44 8000.

Heb je een voorlopig rijbewijs? Weet dan dat de rijlessen en -examens tijdelijk opgeschort zijn. Komt je voorlopig rijbewijs hierdoor te vervallen, dan zal je uitstel krijgen om je lessen of examen op een later tijdstip te kunnen doen.

Parkeerwinkel

Via ons digtaal parkeerloket kan je heel veel zaken online regelen. Heb je alsnog een vraag, neem dan contact op via brugge@parkeren.be. We bekijken graag wat er mogelijk is vanop afstand en waarvoor een afspraak aan het loket noodzakelijk is.

Wonen & Omgeving

Omgevingsvergunning

Alle dossiers in verband met je omgevinsvergunning kan je digitaal indienen en opvolgen. Bij eventuele vragen kan je ons contacteren via bouwvergunningen@brugge.be

Inzage plannen

Wil je een dossier in kijken? Weet dan dat dit - zolang de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus gelden - enkel kan wanneer de beroepstermijn afloopt tijdens de periode van de maatregelen. Is dat het geval, dan helpen we je graag verder na afspraak. Boek die via 050 44 8000.

Werk en ondernemen

Steunmaatregelen ondernemers

Naar aanleiding van de de bestrijding van het coronavirus zijn een aantal federale, Vlaamse en Brugse steunmaatregelen van kracht. Kijk hier voor een overzicht dit hulppakket.