Huis van de Bruggeling breidt dienstverlening opnieuw uit

15
May
2020

Vanaf maandag 18 mei kunnen Bruggelingen opnieuw voor meer dienstverlening terecht in het Huis van de Bruggeling (Stationsplein). Een afspraak maken blijft verplicht. De Stad neemt bovendien een aantal bijkomende maatregelen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te garanderen. De gemeenteafdelingen blijven vooralsnog gesloten, maar ook hier bekijkt het stadsbestuur of een heropstart in de loop van de komende weken mogelijk is.

Sinds het begin van de coronacrisis is de dienstverlening in het kloppend administratief hart van de stad beperkt tot een minimum. Burgers kunnen er enkel op afspraak en voor de meeste dringende zaken terecht. Wie niet meteen kon geholpen worden, kreeg een plaatsje op de wachtlijst.

Herstart vanaf 18 mei

De voorbije weken gaf de Nationale Veiligheidsraad groen licht voor een versoepeling van enkele coronamaatregelen. Hierdoor zal de Stad vanaf 18 mei ook de dienstverlening in het Huis van de Bruggeling weer uitbreiden.

Je zal er – op afspraak – opnieuw terechtkunnen voor het gros van de  dienstverlening, waarbij voorrang wordt gegeven aan de meest dringende zaken. Wie op de wachtlijst staat, krijgt binnenkort een telefoontje om een afspraak vast te leggen.

Bijkomende maatregelen

Om de veiligheid van bezoekers en stadspersoneel te garanderen, zullen een aantal bijkomende maatregelen van toepassing zijn in het Huis van de Bruggeling. Zo mogen maximaal dertig bezoekers tegelijkertijd op afspraak komen en zijn er gescheiden in- en uitgangen.

Via extra signalisatie, met onder meer een afgebakende wachtzone, sporen we bezoekers aan om afstand te bewaren. Stoelen, tafels en apparatuur worden na elke afspraak ontsmet. Voorlopig zullen geen kranten, water of koffie aangeboden worden. Ook de tentoonstellingsruimte en speelhoek blijven gesloten.

Tips voor bezoekers

Een afspraak boeken, kan aan de inkombalie of telefonisch, op het nummer 050 44 8000. Het telefonisch contactcenter blijft, net zoals de voorbije weken, ook op zaterdagvoormiddag bereikbaar.

Heb je een afspraak in het Huis van de Bruggeling, houd je dan aan deze regels:

  • Bewaar anderhalve meter afstand.
  • Ga niet naar het Huis van de Bruggeling als je ziek bent.
  • Een mondmasker of een andere vorm van mondneusbedekking is sterk aangeraden. Wie dat wenst, kan een wegwerpmasker krijgen ter plaatse.
  • Kom indien mogelijk alleen. Personen die begeleiding nodig hebben, mogen zich door één begeleider laten vergezellen.
  • Zorg ervoor dat je stipt op tijd bent, niet te vroeg en niet te laat.
  • Na je afspraak verlaat je onmiddellijk het gebouw.
  • Betaal niet met cash geld, maar kies voor contactloos betalen.