Inzameling van mondmaskers, flacons/flesjes ontsmettende handgel, wegwerpschorten en veiligheidsbrillen in kader van coronavirus

17
Mar
2020

In het kader van de bestrijding van het coronavirus is het absoluut noodzakelijk dat zorgverlenend personeel (huisartsen, verpleegkundigen, ziekenhuispersoneel, …) kan beschikken over voldoende mondmaskers, wegwerpschorten, ontsmettende handgel en veiligheidsbrillen.

Daarom roept stad Brugge alle handelaren, bedrijven en oranisaties (met uitzondering van zorgorganisaties) op om alle mondmaskers (bij voorkeur FFP2 met ventiel en FFP3), (lege en volle) flacons/flesjes ontsmettende handgel (groot/klein), wegwerpschorten en veiligheidsbrillen in te zamelen.

De ingezamelde middelen zullen worden ter beschikking gesteld van de ziekenhuizen, huisartsen en ander zorgverlenend personeel (OCMW, …).

Praktisch

Winkels, bedrijven en organisaties die beschikken over deze middelen kunnen die brengen naar het OCMW/Mintus, Ruddershove 4, 8000 Brugge (open van 8.00 tot 19.30 uur). Wie dit materiaal niet zelf kan komen of laten binnenbrengen, kan contact opnemen met 050 44 80 00 of info@brugge.be om af te spreken over de afhaling.