Mondmaskers verplicht in alle stadsgebouwen

10
jul
2020

Het dragen van een mondmasker was tot nu toe verplicht in een beperkt aantal situaties, zoals op het openbaar vervoer of bij het uitoefenen van een contactberoep. De Nationale Veiligheidsraad breidt deze verplichting vanafzaterdag 11 juli uit.

Uitbreiding verplichting

Vanaf zaterdag 11 juli is het dragen van een mondmasker ook verplicht:

  • in winkels en winkelcentra;
  • in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken.

Deze lijst kan na verloop van tijd aangepast worden, afhankelijk van de epidemiologische situatie van ons land. Het dragen van een masker blijft altijd sterk aanbevolen in andere situaties.

Mondmaskers zijn nooit verplicht voor kinderen jonger dan twaalf.

Wie de verplichting tot het dragen van een mondmasker niet respecteert, riskeert een strafrechtelijke sanctie.

Brugge: bijkomende verplichting in alle stadsgebouwen

Burgemeester Dirk De fauw: “We besloten om de nieuwe federale regeling op lokaal niveau door te trekken. Daarom verplichten we bijkomend vanaf 11 juli het dragen van een mondmasker in de publiek toegankelijke delen van alle stadsgebouwen. Dit geldt zowel voor bezoekers als voor medewerkers. Hiermee willen we iedereen maximaal beschermen en de verspreiding van het virus tegengaan. Om iedereen maximaal te informeren over deze verplichting, voorzien we bijkomende signalisatie. Naast affiches voor winkeliers en in stadsgebouwen, komen er in de drukste winkelstraten ook extra informatieborden.”

Veilig winkelen in Brugge