Musea Brugge heropent vanaf 18 mei meeste locaties

13
mei
2020

De Nationale Veiligheidsraad laat toe dat de musea - mits het respecteren van de veiligheidsvoorschriften voor de bezoekers - de deuren opnieuw openen vanaf 18 mei. Voor Musea Brugge is dit uiteraard goed nieuws. Na de abrupte sluiting van 13 maart kunnen bezoekers eindelijk weer genieten van de gevarieerde museumcollecties en tentoonstellingen.

Om alles vlot te laten verlopen en rekening te houden met het toegelaten aantal bezoekers per vierkante meter, werden keuzes gemaakt en gaan deze locaties alvast opnieuw open:

  • op maandag 18 mei: de Onze-Lieve-Vrouwekerk.
  • vanaf dinsdag 19 mei: het Arentshuis, het Groeningemuseum, het Gruuthusemuseum en de centrale Museumshop in het Arentshof.
  • Op maandag 25 mei: de Poortersloge.

De overige locaties zullen op latere data de deuren heropenen. Normaal gezien zijn dit de twee daaropvolgende fases:

  • vanaf dinsdag 2 juni: het Sint-Janshospitaal
  • vanaf dinsdag 9 juni: het Volkskundemuseum, het Stadhuis, het Brugse Vrije, het Gezellehuis en Onze-Lieve-Vrouw ter Potterie.

Voor de resterende musea zoals het Belfort, is het - door de eigenheid aan de kleine ruimten in het gebouw - nog wat te vroeg om de heropening aan te kondigen.

Reserveren garandeert je bezoek

Schepen voor Cultuur Nico Blontrock reageert alvast opgetogen: "Deze tijden waren bijzonder lastig voor alle burgers, maar zeker ook voor de toeristische en culturele sector. We hopen nu van harte dat de heropening vlot verloopt en dat de bezoekers snel weer de weg vinden naar onze prachtige musea, met aanraders onder de expo's, waaronder Van Eyck in Bruges in het knap heringerichte Groeningemuseum en Ten huize van Joseph Ryelandt in het Arentshuis. De Van Eyck-tentoonstelling werd verlengd tot 6 september."

Het spreekt voor zich dat Musea Brugge er alles aan doet om iedereen een veilig een aangenaam bezoek aan te bieden. Daarom zal in de opnieuw open gestelde musea het aantal bezoekers per uur beperkt worden. Speciaal voor de risicogroepen halveren we het aantal toegelaten bezoekers tijdens weekdagen tussen 9.30 en 10.30 uur.

Om je bezoek te kunnen garanderen, raden we sterk aan te reserveren. Dit kan via www.museabrugge.be/reservatie