Ook openluchtattracties in Brugge starten terug op

5
mei
2021

Vanaf zaterdag 8 mei mogen terrassen van restaurants en cafés terug open. Ook de openluchtattracties maken hun heropstart.

De fietskoetsen en de sightseeing minibusjes op de markt gingen op 1 mei al terug aan de slag. De koetsiers hernemen op woensdag 5 mei en de stadsrondvaartbootjes op zaterdag 8 mei. In het begin met een beperktere capaciteit en frequentie.

Burgemeester Dirk De fauw: “Het is de bedoeling om gradueel verder op te schalen wanneer het aantal bezoekers toeneemt. We hopen dat we tegen juni weer een volwaardig toeristisch product kunnen aanbieden,  maar dat zal mee afhangen van de noodzakelijke verdere versoepelingen voor de horeca. Want zonder aanbod geen bezoekers en zonder bezoekers kan de toeristische relance in Brugge niet op gang komen.”

Heropstart in veilige omstandigheden

Schepen van Toerisme Philip Pierins: “We benadrukken dat deze heropstart in de meest veilige omstandigheden kan plaatsvinden. In samenwerking met de sectorfederaties en Toerisme Vlaanderen werden vanuit Visit Bruges voor elk type attractie specifieke protocollen opgemaakt die inmiddels werden gevalideerd en ook in andere steden en gemeenten met eenzelfde aanbod gelden. Ik ben trots dat we hier vanuit Brugge het voortouw hebben in genomen.”

“Het belang van onze buitenattracties kan nauwelijks worden onderschat omdat ze beeld- en sfeerbepalend en dus belangrijk zijn om het stedelijk bezoek terug op gang te brengen. Hun heropstart biedt dus perspectief voor de ruimere toeristische sector en is ook het signaal om onze activerende campagnes op gang te trappen”, besluit toerismemanager-directeur Dieter Dewulf

Ter info: in 2019 vervoerden de stadsrondvaartbootjes 1.250.000 en de sightseeing minibusjes 50.000 bezoekers. In 2020 waren er dat respectievelijk 251.000 en 11.000.


 

Foto genomen voorafgaand aan coronacrisis.