Openbare Bibliotheek Brugge blijft open: afhaaldienst, thuislevering en digitale activiteiten

3
nov
2020

De Openbare Bibliotheek Brugge blijft open. Men kan in Hoofdbibliotheek Biekorf en alle filialen terecht voor het lenen en terugbrengen van materialen. Net zoals eerder al het geval was, moet men zich ook nu nog steeds houden aan de geldende coronamaatregelen (handen ontsmetten, afstand houden, mondmasker dragen, looplijnen volgen, beperkte zitplaatsen, beperkt aantal bezoekers).

Op deze manier is de bibliotheek een voldoende veilige omgeving. Wie omwille van gezondheidsredenen of quarantaine de materialen niet kan terugbrengen, kan contact opnemen met de bibliotheek (bibliotheek@brugge.be of 050 47 24 00) om samen naar een oplossing te zoeken.

Afhaaldienst en thuislevering

De Openbare Bibliotheek Brugge blijft haar afhaaldienst en thuislevering kosteloos aanbieden. Afhalen kan in alle vestigingen. Het enige dat men daarvoor moet doen is de gewenste materialen reserveren via de catalogus op brugge.bibliotheek.be. Je krijgt een mail als je jouw reservatie kan komen afhalen. Op de helppagina zie je hoe je moet reserveren.

Schepen voor Cultuur Nico Blontrock: “De bibliotheek blijft open, maar dankzij de afhaaldienst moet je er niet lang zijn. Wie liever niet langsgaat, kan kiezen voor thuislevering. Wie leest op een e-reader kan sowieso e-boeken lenen zonder langs te moeten gaan in de bib. Alle info daarover op brugge.bibliotheek.be/e-boeken

Concreet: om de materialen aan huis geleverd te krijgen, moet men een online formulier invullen op brugge.bibliotheek.be/thuislevering. De thuislevering wordt georganiseerd vanuit Hoofdbibliotheek Biekorf. Dat betekent dat enkel materialen uit de collectie van de hoofdbibliotheek die momenteel aanwezig zijn in aanmerking komen voor thuislevering. Men moet de materialen wel zelf terugbrengen (of op tijd terug meegeven bij een volgende thuisleveringsaanvraag). Neem contact op met de bibliotheek op het nummer 050 47 24 00 als je zelf geen online toegang hebt tot het formulier.

Digitale alternatieven voor activiteiten

Door de verstrenging van de coronamaatregelen kunnen veel activiteiten, die nochtans coronaproof waren uitgewerkt, niet langer plaatsvinden. Ze worden vervangen door digitale alternatieven of, waar dat niet mogelijk is, uitgesteld. Zo worden bijvoorbeeld alle tussendoortjes online georganiseerd, en geeft Steffie Debaerdemaeker op 5 november een webinar over gender en seksuele diversiteit in kinder- en jeugdliteratuur (een voordracht die normaal gezien op diezelfde dag in Hoofdbibliotheek Biekorf zou plaatsvinden). Raadpleeg de activiteitenagenda op de website voor de meest actuele situatie. Wie eerder al inschreef, wordt persoonlijk verwittigd.