Ei? Jij koopt je chocolade toch ook lokaal?

3
apr
2020

Stad Brugge slaat de handen in elkaar met de gilde van de Brugse chocolatiers om de artisanale Brugse chocolade- en snoepjesmakers te ondersteunen onder het moto ‘Ei? Jij koopt je chocolade toch ook lokaal?’. Pasen komt eraan en ook al blijven we met z’n allen ‘in ons kot’, toch mag chocolade op dit feest niet ontbreken.

Koop lokaal

Schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys: “Hoe kan je Pasen in deze tijden beter vieren dan te genieten van chocolade of snoepjes die in Brugge gemaakt zijn? Je steunt de makers in deze moeilijke tijden en je krijgt er iets heerlijks voor in de plaats.”

De lokale makers bereidden intussen heel wat lekkers voor Pasen en Bruggelingen kunnen dit aankopen. Tal van Brugse choloadewinkels zijn ook tijdens de paasdagen geopend.

Maak een paascreatie en win iets lekkers

Stad Brugge koppelt hier een leuke actie aan vast. Normaal gezien gaan kindjes thuis, in de wijk, in het park ... op pad om eitjes te rapen en lekkere chocolade te eten. Die eierenraapmomenten op het openbaar domein of in familieverband kunnen nu jammer genoeg niet doorgaan. Dat betekent niet dat we dit feest niet kunnen vieren. Stad Brugge daagt de kinderen uit om een leuke paascreatie te maken.

Schepen van Jeugd Mathijs Goderis: “We roepen kinderen op om creatief te zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld hun stoep versieren met krijt, de voordeur omtoveren tot een paasdeur, het raam van de woning versieren met een paastekening…

We vragen om hiervan een foto te nemen en die te posten op de Facebookpagina (@jeugddienstbrugge) of de jeugddienst te taggen (@jeugddienstbrugge) op Instagram. Gebruik telkens volgende hashtags: #jongbrugge / #shoppingbrugge / #locallove / #bruggesolidair. De twintig leukste foto’s krijgen een lekkere prijs. De wedstrijd loopt tot en met 19 april.”