Post je coronazorgen in rode brievenbus op 't Zand

28
apr
2020

Tijdens deze coronacrisis ervaren mensen heel wat (negatieve) gevoelens onmacht, slapeloosheid, rouw, angst, het gebrek aan vooruitzichten, eenzaamheid, verdriet … En dat allemaal vaak in ons eentje, achter gesloten deuren. 

Als Stad willen we deze gevoelens graag bespreekbaar maken. We zitten dan misschien wel ‘opgesloten’ in ons kot, maar daarom nog niet in onszelf. Het uiten van emoties en scheppen van verbinding is belangrijk. 

Onder de noemer 'Geborgen zorgen' staat centraal op 't Zand een grote rode brievenbus. Daar kun je je tekeningen, teksten, brieven... over je verdriet, zorgen en pijn in stoppen. 
Bedoeling is dat de Bruggelingen er hun zorgen letterlijk en figuurlijk kunnen achter laten.
Bij de brievenbus kun je ook steunende boodschappen noteren op een krijtboord. Wat geeft jou energie, moed of hoop?

Herdenkingsmoment en kunstwerk

Na de coronacris komt er een herdenkingsmoment bij de brievenbus, uiteraard met respect voor de privacy van de boodschapschrijvers.

In tweede instantie komt er een kunstwerk gelinkt aan dit project om deze periode nooit meer te vergeten. 

Er wordt ook een informatiecampagne uitgewerkt om op een toegankelijke manier uitleg en tips te bieden rond rouw en verlies.

Vanaf er meer details over bovenvermelde initiatieven zijn vind je die op www.brugge.be/coronavirus/geborgenzorgen  


In het project 'Geborgen zorgen' brengen HuisvandeMens Brugge, vzw Missing You, vzw Rouw en verliescafé Vlaanderen (afdeling Brugge), het Heidehuis, OCMW en Stad Brugge hun expertise samen om burgers te informeren hoe ze zelf kunnen omgaan met verlieservaringen of elkaar kunnen ondersteunen in deze coronatijd.