Stad Brugge schrapt vanaf 1 augustus 2020 alle kermissen, rommelmarkten, buurt- en straatfeesten

30
jul
2020

Het stadsbestuur heeft beslist om, in navolging van de nieuwe nationale overheidsrichtlijnen voor de bestrijding van Covid-19, vanaf zaterdag 1 augustus 2020 alle kermissen, rommelmarkten, buurt- en straatfeesten op Brugs grondgebied niet te laten plaatsvinden.

Waarnemend burgemeester Pablo Annys: “Zoals zo vaak gezegd is het een uitzonderlijke tijd en dat vraagt uitzonderlijke maatregelen. We nemen onze verantwoordelijkheid om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarom zien we ons genoodzaakt om deze activiteiten te annuleren op het grondgebied van Brugge, rekening houdend met de nieuwe maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad opgelegd heeft.

Enkele organisaties hebben trouwens zelf al beslist om hun evenement te annuleren. De bestaande zomerbars kunnen voorlopig wel nog doorgaan, maar ze moeten wel de opgelegde voorwaarden voor horeca strikt opvolgen. Optredens van muziekgroepen en dj’s kunnen er niet meer plaatsvinden. Wat de gidsbeurten betreft: hier volgen we de richtlijn om samenscholing te beperken tot tien personen.”

Mondmaskerplicht in afgebakende zone

De eerder gecommuniceerde mondmaskerplicht in de afgebakende zone begrensd door onder meer de Smedenstraat, Noordzandstraat, Geldmuntstraat, Sint-Jakobsstraat, Niklaas Desparsstraat, Academiestraat, Vlamingstraat, Philip Stockstraat, Mallebergplaats, Hoogstraat, Blinde Ezelstraat, Vismarkt, Rozenhoedkaai, Dijver, Gruuthusestraat, Mariastraat, Walplein, omgeving Begijnhof en Zuidzandstraat blijft behouden.

mondmaskerzone centrum

 

Op de Zeedijk van Zeebrugge is het dragen van een mondmasker eveneens verplicht. Wie de zones betreedt en ouder is dan 12 jaar, valt onder deze verplichting.

Vanaf nu ook in taxi's

“Wie een taxi neemt, is vanaf nu ook verplicht een mondmasker te dragen”, zegt waarnemend burgemeester Pablo Annys. “Daarnaast raden we iedereen sterk aan om steeds een mondmasker op zak te hebben. Op plaatsen waar het te druk wordt en de mondmaskerplicht niet geldt, kunnen mensen het mondmasker opzetten.

We blijven erop hameren dat mensen ook alle andere richtlijnen - onder meer anderhalve meter afstand bewaren en handen ontsmetten -, altijd strikt blijven opvolgen. Het vraagt van iedereen een inspanning, maar alleen zo kunnen we de curve naar beneden krijgen.”