Triagepunt COVID-19 verhuist van Daverlo naar AZ Sint-Jan

15
sep
2020

Het triagepunt in Sportcomplex Daverlo – waar sinds maart van dit jaar personen met een vermoeden van besmetting met het coronavirus onderzocht of getest worden – sluit op dinsdagavond 15 september de deuren. Vanaf woensdag gaat op de site van het AZ Sint-Jan een nieuw triagepunt open. Zoals steeds kunnen patiënten hier uitsluitend op doorverwijzing van hun huisarts terecht.

Op vraag van de bovenlokale overheid richtte het stadsbestuur samen met de huisartsenkring HABO dit voorjaar een medisch triagepunt op. Dit triagepunt opende op 20 maart de deuren op de site van Sportcomplex Daverlo. Patiënten konden er op verwijzing van hun huisarts terecht om in de veiligst mogelijke omstandigheden onderzocht en later ook getest te worden op COVID-19.

Een tijdige opsporing van besmettingen speelt een cruciale rol in de strijd tegen het coronavirus. In deze context werden in het voorbije half jaar ruim 6.000 tests afgenomen in Sportcomplex Daverlo. In 143 gevallen bracht de test effectief een besmetting aan het licht.

Constructieve samenwerking

Burgemeester Dirk De fauw: “Het triagepunt in Daverlo was het resultaat van een uitgebreide samenwerking tussen de huisartsenkring, verschillende stadsdiensten en de ziekenhuizen AZ Sint-Jan en AZ Sint Lucas. Ik wil elk van hen bedanken voor deze constructieve aanpak. Net zoals ik de uitbater van het sportcafé en de verschillende diensten en verenigingen die in het sportcomplex gehuisvest zijn, wil bedanken voor hun geduld en begrip. De verhuis naar een nieuwe locatie zorgt ervoor dat ook zij opnieuw de draad kunnen oppikken.“

Nieuw triagepunt op site AZ Sint-Jan

Ook in de huidige heropflakkering van het coronavirus blijft het belangrijk om voldoende mensen te kunnen testen. Vanaf woensdag 16 september kan men daarom terecht in een nieuw triagepunt, op de site van het AZ Sint-Jan.

Bereikbaarheid triagepost bruggeHuisartsenkring HABO werkte de voorbije weken nauw samen met beide Brugse ziekenhuizen om het nieuwe triagepunt uit te bouwen. Het triagepunt wordt ingericht in zes volledig uitgeruste containers. Indien de epidemiologische toestand dit zou vereisen, is er bovendien mogelijkheid om het triagepunt verder uit te breiden. Op de site is de nodige signalisatie voorzien om al wie er een afspraak heeft vlot zijn weg te laten vinden.

Uitsluitend op verwijzing

Patiënten kunnen uitsluitend op verwijzing van een huisarts terecht in het triagepunt. Huisartsen uit de hele regio van de huisartsenkring (Brugge, Zedelgem, Oostkamp, Knokke-Heist, Jabbeke, Zuienkerke, Damme, De Haan en Blankenberge) kunnen patiënten naar het Brugse triagepunt doorverwijzen.

Wie zelf ziek is, kan in geen geval op eigen initiatief naar het triagepunt gaan. Het eerste aanspreekpunt blijft altijd je eigen huisarts, die je hiervoor telefonisch contacteert. Hij of zij kan op zijn of haar beurt beslissen of je getest moet worden en een afspraak vastleggen bij het triagepunt.

Meer info op brugge.be/coronavirus