Vaccineren in Brugge: zo gaat het in zijn werk

11
feb
2021

De oproep

Je ontvangt een brief, sms en/of e-mail met een voorstel voor een vaccinatiemoment. 

Als je de afspraak niet kunt nakomen, kun je deze wijzigen. Meer info vind je in de brief. Lukt het niet om de afspraak aan te passen, neem dan contact op met het Huis van de Bruggeling (050 44 8000).

Hoe bereik je het vaccinatiecentrum?

Je kunt het vaccinatiecentrum op verschillende manieren vlot bereiken.

 • Je kunt je fiets parkeren in een van de vele fietsenstallingen.

 • Het vaccinatiecentrum in het Boudewijnpark is bereikbaar met de bus. Buslijnen 7 en 17 hebben er een halte. Beide hebben overstapplaatsen aan het station.
  Lijn 7
  Lijn 17

 • Wie de auto neemt, kan het Boudewijnpark enkel via de  Sint-Michielslaan bereiken. Er is een ruime parking voorzien, met plaats voor ongeveer 100 wagens. Er is ook een kiss-and-ridezone en standplaatsen voor taxi’s.

Toegang tot het vaccinatiecentrum

 • Kom stipt op tijd en kom alleen naar het vaccinatiecentrum. Enkel wie begeleiding nodig heeft, mag zich laten vergezellen.

 • Aan de ingang van het centrum meten stewards je lichaamstemperatuur.
  • Als je koorts hebt, krijg je geen toegang tot het centrum. Je kunt ter plaatse een nieuwe afspraak maken.
  • Als je koortsvrij bent, mag je je aanmelden. Je identiteitskaart en je uitnodiging zijn daarbij strikt nodig. Neem ze dus zeker mee.
 • Om het vaccinatiecentrum binnen te mogen, moet je een mondmasker dragen.

Naar de vaccinatielijn

Ontsmet je handen zodra je het vaccinatiecentrum binnenkomt.

Volg daarna de signalisatie.

De vaccinatielijn

Er zijn acht vaccinatielijnen. Het toewijzen van jouw lijn gebeurt volgens een aantal stappen.

 • Stap 1: de inschrijving

Hier controleert een medewerker je identiteit, de naam van het vaccin (bij tweede afspraak) en bevestigt hij of zij je inschrijving.

 • Stap 2: de medische administratie

Hier krijg je informatie over het vaccin en een uitleg over mogelijke nevenwerkingen. De medewerker overloopt de medische vragenlijst en vult deze ter plaatse in. De vragen gaan over actuele symptomen, medicatiegebruik, medische voorgeschiedenis, allergieën en allergische reacties op eerdere vaccinaties.

 • Stap 3: de vaccinatie
 • Stap 4: de registratie van het vaccin

Na afloop krijg je een vaccinatiekaart.

De wachtruimte na het vaccineren

Na de inenting met het coronavaccin moet je even plaatsnemen in de wachtruimte. Na een kwartier mag je het centrum verlaten. Volg ook dan de signalisatie.

Burgemeester Dirk De fauw: “De dry-run van vorige zaterdag gaf ons een goed beeld van hoe het hier in werkelijkheid zal verlopen. De voorbije dagen werden nog een aantal kleine verbeteringen aangebracht zodat het vaccineren van onze inwoners vlot zal verlopen. We zijn er klaar voor en hopen dat de vaccins nu snel geleverd zullen worden. Het vaccinatiecentrum is zeven dagen op zeven open, maar zal in de eerste weken nog niet op volle toeren draaien.”

Schepen van sociale zaken en voorzitter Eerstelijnszone Brugge Pablo Annys: “Het hele vaccinatieproces neemt ongeveer een half uur tijd in beslag, inclusief de wachttijd na de prik. Het is belangrijk dat je stipt op tijd bent om de procedure vlot te laten verlopen. Wie toch verhinderd is door ziekte of een andere reden, dient zeker het Huis van de Bruggeling te verwittigen. Zo kan er een andere afspraak ingeboekt worden.” 


 

Alle verdere info op www.brugge.be/coronavirus/vaccineren