Vaccinatienieuws: Bruggelingen vanaf 35 jaar kunnen zich registreren op reservelijst

26
mei
2021

“Het vaccinatiecentrum schakelt alweer een versnelling hoger”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Intussen kregen al meer dan de helft van de volwassen te vaccineren inwoners minstens hun eerste spuit. Deze week komen de laatste risicopatiënten aan bod. Alle inwoners van 53 jaar en ouder kregen nu een uitnodiging om zich te laten vaccineren of zouden die eerstdaags moeten ontvangen.”

Reservelijst voor 35+

“We verlagen ook de leeftijdsgrens voor het registreren op de reservelijst. Vanaf nu kunnen alle Bruggelingen vanaf 35 jaar zich registreren op deze lijst”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “De reservelijst wordt enkel gebruikt om de plaatsen in te vullen die op het laatste moment vrijkomen.

Het inschrijven op de reservelijst geeft geen garantie op vervroegde vaccinatie. Bij het gebruiken van de reservelijst werken we ook nog steeds volgens leeftijd, van oud naar jong. We houden ons dus aan de prioriteiten die door Vlaanderen opgelegd zijn.”

Registreren op reservelijst voor 35+ kan op een van onderstaande manieren:

  • Het formulier op volgende link invullen: www.brugge.be/reservelijstvaccinatie35plussers
  • Een e-mail sturen naar vaccinatie@brugge.be met alle gegevens (naam, adres, rijksregisternummer, telefoonnummer, e-mailadres, tijd die men nodig heeft om naar het vaccinatiecentrum te komen, beschikbare momenten en of men alleen of met een begeleider komt).

Wie zich registreert op de reservelijst, maar ondertussen een uitnodigingsbrief voor vaccinatie krijgt, wordt gevraagd zich te laten schrappen van de reservelijst. Dit kan via vaccinatie@brugge.be