Extra aandacht voor ouderen

Ouderen lopen niet alleen extra gevaar bij besmetting door het coronavirus, de maatregelen van de overheid kunnen er ook nog eens voor zorgen dat zij in isolement of eenzaamheid terecht komen. Daarom wil de Stad samen met alle Bruggelingen extra aandacht hebben voor hen.

Meldpunt tegen eenzaamheid

Het stadsbestuur roept alle Bruggelingen op om oog en aandacht te hebben voor kwetsbaren en ouderen in zijn of haar onmiddellijke omgeving.

Ken je iemand die hulp nodig heeft, het risico loopt om geïsoleerd te raken of niet online verbonden is en mogelijk essentiële informatie mist? Ga langs of telefoneer regelmatig. Bied zelf hulp aan waar nodig. Praat met een hulpverlener of neem contact op met het meldpunt eenzaamheid. Dat kan:

Corona eenvoudig uitgelegd

Open School maakten een eenvoudig instructiefilmpje waarin de maatregelen naar aanleiding van het coronavirus in begrijpelijke taal uitgelegd worden.

Wablieft? Vragen en antwoorden in eenvoudig Nederlands

Is Nederlands lezen moeilijk voor jou? VRT NWS en Wablieft, het centrum voor duidelijke taal, geven ook jou goede informatie over corona. Je kan de tekst lezen of beluisteren.

Elke 65+'er ontvangt een kaart

Elke 65+’er ontvangt een kaartje in zijn of haar brievenbus vanuit Groep Brugge. Via die weg wijzen we hen op de verschillende hulplijnen die beschikbaar zijn en steken we hen een hart onder de riem.

85+'ers worden opgebeld

Medewerkers van Groep Brugge nemen telefonisch contact op met alle 85+’ers. Op die manier gaan we na of alles ok is met hen en of ze op één of andere manier hulp kunnen gebruiken.

OCMW Brugge staat voor je klaar

Ook de Brugse OCMW-medewerkers staan paraat om ouderen bij te staan in deze moeilijke tijden. Meer info over de dienstverlening tijdens de coronacrisis vind je hier.