Paasactie: koop je chocolade lokaal

paasactie


Stad Brugge slaat de handen in elkaar met de gilde van de Brugse chocolatiers om de artisanale Brugse chocolade- en snoepjesmakers te ondersteunen onder het moto ‘Ei! Jij koopt je chocolade toch ook lokaal?’.

Pasen komt eraan en ook al blijven we met z’n allen ‘in ons kot’, toch mag chocolade op dit feest niet ontbreken.

 

Koop lokaal

Hoe kan je Pasen in deze tijden beter vieren dan te genieten van chocolade of snoepjes die zelf én in het Brugse gemaakt zijn? Je steunt de makers in deze moeilijke tijden en je krijgt er iets heerlijks voor in de plaats.

Maak een paascreatie en win iets lekkers!

Stad Brugge koppelt hier een leuke actie aan vast. Normaal gezien gaan kindjes thuis, in de wijk, in het park ... op pad om eitjes te rapen en lekkere chocolade te eten.

Die eierenraap momenten op het openbaar domein of in familieverband kunnen nu jammer genoeg niet doorgaan. Wat niet betekent dat we dit feest niet kunnen vieren in gezinsverband. Brugge daagt je daarom uit om een leuke paascreatie te maken.

Versier jouw stoep met stoepkrijt, tover je voordeur om tot een paasdeur, versier je raam met een paastekening … Neem hier een foto van en post die tot en met 19 april op de Facebookpagina @jeugddienstbrugge of tag @jeugddienstbrugge op Instagram. Gebruik telkens volgende hashtags: #jongbrugge / #shoppingbrugge / #locallove / #bruggesolidair.

De twintig leukste foto’s krijgen een lekkere prijs en de eerste tien krijgen er een weekje vakantieopvang (Kwibus) bovenop.

Artisanale makers

Volgende artisanale makers zijn geopend waar je lekkers kan kopen:

  • Puur chocolat van Stephan en Marjan Dumon

Gistelse Steenweg 400 (Sint-Andries)

Er kan telefonisch besteld worden of via e-mail. Er staat een chocoladeautomaat voor de deur en ook de winkel is geopend. Alle contactinfo en openingsuren op www.puurchocolat.be.

  • Chocolaterie Spegelaere

Ezelstraat 92 (centrum)

Bestellen kan bij voorkeur telefonisch of per e-mail. Je krijgt een bericht wanneer de bestelling klaar staat. De winkel zelf is ook open. Alle contactinfo en openingsuren op www.chocolateriespegelaere.be.

  • Chocolaterie Dumon

Walstraat 6 (centrum)

Bestellen kan telefonisch of per e-mail (050 34 00 43, 0474 68 67 82 of chantal.maenhout@skynet.be). De winkel in de Walstraat is ook open de volledige week van 5 april en dit van 10 tot 18 uur. Er kan online besteld en hierna geleverd worden in het Brugse. Alle info op www.chocolatierdumon.be.

Dumon verdeelt ook bij:

    • Restaurant Cézar (Jeruzalemstraat 1). Ze veranderden hun stekje in een handomdraai tot een afhaalwinkel waar ze heerlijke, artisanale toppertjes samenbrengen, www.restaurant-cezar.be;

    • Lunchrestaurant Tou Gou (Smedenstraat 47), www.tougou.be;

  • The Chocolate Line

Dominique Persoone van The Chocolate Line zet een samenwerking op met vriend Frederiek Van Pamel. Je kan bloemen aan huis laten leveren samen met een gevuld paasei.
De winkel zelf is gesloten, maar je kan hun producten online bestellen op http://shop.thechocolateline.be. In Horeca Totaal Brugge vind je ook een assortiment van hun chocolade terug.

  • Zucchero

O.L.Vrouwe-Kerkhof-Zuid 18 (centrum)

Confiserie Zucchero maakt heerlijke, artisanale snoepjes.  Je kan hun assortiment bekijken op www.confiserie-zucchero.be. Telefonisch bestellen kan via 0473 22 41 19. Ze leveren de snoepjes aan huis of je kan ze afhalen in de winkel.