Coronavirus: testing en quarantaine

Testing en quarantaine spelen een belangrijke rol in de strijd tegen het coronavirus. Maar wanneer moet je je nu precies laten testen? Waar kan je hiervoor terecht? En wat als jijzelf of bijvoorbeeld een lid van je sportclub positief test?

TESTCOVID Noord-West-Vlaanderen

Website testcovid Noord West-VlaanderenDe website www.testcovidnwvl.be is een initiatief van huisartsenkring Brugge en omgeving die de huisartsen uit Noord-West Vlaanderen verenigt.

Testcovid wordt mee ondersteund door het AZ Sint-Jan, AZ sint-Lucas en AZ Zeno. Op deze website vind je een antword op al je vragen rond testing en quarantaine:

  • Wie moet zich laten testen?
  • Hoe gaat een test in zijn werk?
  • Waar laat je je testen?
  • Wat na je test?

Surf nu naar testcovidnwvl

Coronalert: download de contactopsporingsapp

Download Coronalert

De Coronalert app is een belangrijk instrument in de strijd tegen COVID-19: een gratis en eenvoudig te gebruiken mobiele app om samen corona te verslaan.

De app waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die besmet is met het virus. Ook voor contacten die je niet persoonlijk kent. De app draagt zo bij tot een snellere, krachtige contactopsporing.

Meer info over Coronalert

Ook Ingeborg roept om om de Coronalert te installeren

Info voor sportclubs, verenigingen en jeugdbewegingen

Wat moet je ondernemen wanneer er een besmetting vastgesteld wordt bij een van de leden van je sportclub of jeugdbeweging? Een van de belangrijkste stappen is om de Eerstelijnszone Brugge via e-mail op de hoogte te stellen.

Verschillende factoren spelen een rol om de daaropvolgende aanpak te bepalen. Onderstaand schema helpt je alvast op weg.

flowchart corona sportclub en vereniging

Download het volledige schema

Voorbeeldbrieven voor clubs en verenigingen

In het kader van een besmetting bij een sportclub of jeugdbeweging is heldere communicatie naar alle leden van cruciaal belang. Samen met de Eerstelijnszone stelde de stad een aantal voorbeeldbrieven op die hierbij ingezet kunnen worden:

Info voor universiteiten en hogescholen

Een besmetting bij een student in het hoger onderwijs brengt eigen uitdagingen met zich mee. Of het nu om een besmetting op een stage, in een kot of studentenhuis gaat: wie doet wat? Deze flowchart helpt onderwijsinstellingen en studenten op weg.

Flowcart: wie doet wat bij besmetting in hoger onderwijs

Download het volledige schema

Voorbeeldbrieven voor hogescholen en universiteiten

Ook voor het hoger onderwijs stelde de stad samen met de Eerstelijnszone een aantal voorbeeldbrieven op die hierbij ingezet kunnen worden: