Vaccineren

Hoofdvaccinatiecentrum Brugge in Boudewijnpark

Voor Brugge wordt het Boudenwijnpark het hoofdvaccinatiecentrum. De site is gelegen op een toegankelijke en gekende locatie, met voldoende parking, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

De site Daverlo blijft het testcentrum voor personen die op verwijzing van hun arts een test moeten afnemen en zal als back-up vaccinatiecentrum worden ingezet voor de site Boudewijnpark.   

Van zodra meer praktische info over het vaccineren van de Brugse bevolking beschikbaar is, lees je dit hier. 

Bekijk hier alvast de lijst met veel gestelde vragen over vaccineren en de antwoorden op basis van de momenteel beschikbare informatie.

Vrijwilligers

Vrijwilligers om te helpen met vaccinatie kunnen contact opnemen met info@elzbrugge.be 

Waarom je laten vaccineren tegen COVID-19 belangrijk is

Met vaccinatie kan je voorkomen dat je ernstig ziek wordt én levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet voor jezelf alleen, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer ons oude leven kunnen oppikken.

De vaccinatie is gratis en vrijwillig.

Belangrijkste vragen over coronavaccinatie beantwoord


Volgorde van vaccineren

Nu er een goedgekeurd vaccin is tegen het coronavirus, zijn er nog niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Daarom geldt er een volgorde.

Bewoners en medewerkers van woonzorgcentra komen eerst aan de beurt, gevolgd door zorgmedewerkers die een hoog risico op besmetting lopen door nauw contact met COVID-19-patiënten. Als er meer vaccins op de markt komen, kunnen er meer mensen worden gevaccineerd. 

Meer info

Op www.laatjevaccineren.be/covid-19 vind je alle info over het vaccineren.
Bekijk ook www.testcovidnwvl.be/nl/