Vaccineren: locatie en bereikbaarheid

Het vaccinatiecentrum bevindt zich in het ‘Test- en vaccinatiecentrum Brugge’ in B-Park (Blankenbergsesteenweg 420, Brugge).

Je kunt het vaccinatiecentrum bereiken met het openbaar vervoer (buslijn 23) of met de fiets. Wie met de auto komt, kan die gratis parkeren. Volg de signalisatie ‘Vaccinatiecentrum’. Er zijn voorbehouden plaatsen voor personen met een beperking.

Bruggelingen kunnen gratis met de bus van De Lijn van en naar het vaccinatiecentrum op de dag van hun vaccinatie.
De burger kan op de datum van zijn vaccinatie via het verzenden van een specifieke code (VCBRU) naar het nummer 4884 gratis met De Lijn heen en terug naar het vaccinatiecentrum. De kostprijs voor de burger is beperkt tot de kost van de verzonden sms.

Vervoersnoden

  • Het stadsbestestuur roept op tot solidariteit onder de bevolking. Vermoed je dat iemand in je buurt, straat of appartementsgebouw, vrienden- en/of kennissenkring … hulp zou kunnen gebruiken? Bied je dan rechtstreeks bij deze persoon aan als ‘prikpartner’ om mee te gaan/te voeren naar het vaccinatiecentrum.

  • Tachtigplussers die een taxi reserveren om naar het vaccinatiecentrum te gaan en terug te keren, ontvangen in het vaccinatiecentrum cheques om de taxi te betalen.
    De persoonlijke bijdrage bedraagt drie euro per rit. Het restbedrag wordt betaald door Stad Brugge.  

  • Wie jonger is dan 80 jaar en mobiliteitsproblemen heeft, en niet op de hulp van familie of vrienden kan rekenen, kan contact opnemen met het Huis van de Bruggeling (050 44 8000 – vaccinatie@brugge.be).

    De medewerkers van het contactcenter zullen voor hen de mindermobielencentrale inschakelen. Hier bedraagt de persoonlijke bijdrage ook drie euro per enkele rit, maar de gebruiker ontvangt hiervan pas later thuis een factuur.

Specifieke doelgroepen

Hier alle info voor mensen die blind, slechtziend, doof, slechthorend, minder mobiel of anderstalig zijn.