Vaccineren: locatie en bereikbaarheid

Het Vaccinatiecentrum bevindt zich in B-Park (Blankenbergsesteenweg 420, unit 13, Brugge).

Met lijn 23 Brugge Station – AZ Sint-Jan – Blauwe Toren kan je het vaccinatiecentrum om de 20 minuten bereiken via de halte Brugge B-Park.

Deze halte is op ongeveer 200 meter van het vaccinatiecentrum. 

Op de dag van vaccinatie kan je hiervoor een gratis sms-ticket aanvragen.

Wie met de auto komt, kan die gratis parkeren. Volg de signalisatie ‘Vaccinatiecentrum’. Er zijn voorbehouden plaatsen voor personen met een beperking.

Vervoersnoden

  • Het stadsbestestuur roept op tot solidariteit onder de bevolking. Vermoed je dat iemand in je buurt, straat of appartementsgebouw, vrienden- en/of kennissenkring … hulp zou kunnen gebruiken? Bied je dan rechtstreeks bij deze persoon aan als ‘prikpartner’ om mee te gaan/te voeren naar het vaccinatiecentrum.

  • Tachtigplussers die een taxi reserveren om naar het vaccinatiecentrum te gaan en terug te keren, ontvangen in het vaccinatiecentrum cheques om de taxi te betalen.
    De persoonlijke bijdrage bedraagt drie euro per rit. Het restbedrag wordt betaald door Stad Brugge.  

  • Wie jonger is dan 80 jaar en mobiliteitsproblemen heeft, en niet op de hulp van familie of vrienden kan rekenen, kan contact opnemen met het Huis van de Bruggeling (050 44 8000 – vaccinatie@brugge.be).

    De medewerkers van het contactcenter zullen voor hen de mindermobielencentrale inschakelen. Hier bedraagt de persoonlijke bijdrage ook drie euro per enkele rit, maar de gebruiker ontvangt hiervan pas later thuis een factuur.

Specifieke doelgroepen

Hier alle info voor mensen die blind, slechtziend, doof, slechthorend, minder mobiel of anderstalig zijn.