Vaccineren: locatie en bereikbaarheid

Het vaccinatiecentrum bevindt zich in de schaatspiste van het Boudewijnpark,
Alfons De Baeckestraat 12, 8200 Sint-Michiels. Je kunt het op verschillende
manieren vlot bereiken. Kom bij voorkeur met de fiets, te voet of met de bus.

 • Met de fiets: Je kunt je fiets parkeren in een van de vele fietsenstallingen.

 • Met de bus: Het vaccinatiecentrum in het Boudewijnpark is bereikbaar met het openbaar vervoer. Om de tien minuten vertrekt een bus van lijn 7 of lijn 17 van het station naar het vaccinatiecentrum en omgekeerd.

  De halte ‘Weinebrugge’ (lijn 7) bevindt zich het dichtst bij de ingang van het vaccinatiecentrum, maar ook vanaf de halte ‘Boudewijnpark’ (lijnen 7 en 17) is het vaccinatiecentrum goed bereikbaar. Meer info op www.delijn.be.

  Vanaf zaterdag 1 mei kunnen Bruggelingen gratis met de bus van De Lijn van en naar het vaccinatiecentrum op de dag van hun vaccinatie.
  De burger kan op de datum van zijn vaccinatie via het verzenden van een specifieke code (VCBRU) naar het nummer 4884 gratis met De Lijn heen en terug naar het vaccinatiecentrum. De kostprijs voor de burger is beperkt tot de kost van de verzonden sms.


 • Met de auto:Wie met de auto komt, kan die gratis parkeren. Rijd de parking op en af via de Sint-Michielslaan. Volg de signalisatieVaccinatiecentrum’ en niet die van ‘Boudewijnpark Seapark’. Let op, het aantal parkeerplaatsen is beperkt.

  Er is een kiss-and-ridezone en er zijn standplaatsen voor taxi’s. Er zijn voorbehouden plaatsen voor personen met een beperking.

Vervoersnoden

 • Het stadsbestestuur roept op tot solidariteit onder de bevolking. Vermoed je dat iemand in je buurt, straat of appartementsgebouw, vrienden- en/of kennissenkring … hulp zou kunnen gebruiken? Bied je dan rechtstreeks bij deze persoon aan als ‘prikpartner’ om mee te gaan/te voeren naar het vaccinatiecentrum.

 • Tachtigplussers ontvangen vier taxicheques waarmee ze een taxi of VVB (VerhuurVoertuig met Bestuurder) voor een ononderbroken rit van en naar het vaccinatiecentrum kunnen reserveren om tweemaal gevaccineerd te worden. 
  De persoonlijke bijdrage bedraagt drie euro per rit. Het restbedrag wordt betaald door Stad Brugge. 

 • Wie jonger is dan 80 jaar en mobiliteitsproblemen heeft, en niet op de hulp van familie of vrienden kan rekenen, kan contact opnemen met het Huis van de Bruggeling (050 44 8000 – vaccinatie@brugge.be).

  De medewerkers van het contactcenter zullen voor hen de mindermobielencentrale inschakelen. Hier bedraagt de persoonlijke bijdrage ook drie euro per enkele rit, maar de gebruiker ontvangt hiervan pas later thuis een factuur.

Specifieke doelgroepen

Hier alle info voor mensen die blind, slechtziend, doof, slechthorend, minder mobiel of anderstalig zijn.

Kaart vaccinatiecentrum

vaccinatiecentrum

Opbouw vaccinatiecentrum in beeld