COVID-testcentrum B-Park sluit vanaf dinsdag 1 november 2022 de deuren

31
okt
2022

Door een wijziging in de teststrategie sluit het COVID-testcentrum in B-Park vanaf dinsdag 1 november 2022 de deuren.

Stad Brugge wil de Huisartsenkring van Brugge en Omgeving (HABO) en alle medewerkers en vrijwilligers van het Brugse testcentrum bedanken voor hun bijzondere inzet.
Het testcentrum was noodzakelijk om zuurstof te geven aan de huisartsen en toegankelijke zorg te kunnen blijven aanbieden aan iedereen. In de periode 2020-2022 zijn in de Brugse testcentra maar liefst 167.000 PCR-testen afgenomen.

Nieuwe teststrategie

Wanneer men symptomen van COVID vertoont, dan is vanaf nu een zelftest aanbevolen. Een aanvullende PCR-test is niet meer nodig. Een PCR-test of RAT (Rapid Antigen Test of sneltest) gebeurt enkel nog na een klinische beoordeling van een arts en is aanbevolen voor zorgverleners of personen die in nauw contact komen met een persoon met ernstige immuniteitsproblemen. 

Vanaf vrijdag 28 oktober 2022 kunnen apothekers na een positief testresultaat een afwezigheidsattest afleveren voor een schoolgaand kind vanaf 6 jaar oud. Een ziekteattest van de arts is dus niet meer nodig voor schoolgaande jeugd op voorwaarde dat de school dit attest aanvaardt.

Alle kosten van de testen zijn voor rekening van de geteste persoon. 

PCR testen voor toeristen

Op https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen kan men nagaan of men een PCR-test nodig heeft voor een reis naar het buitenland.

Op de luchthaven van Brussel worden nog steeds COVID-testen afgenomen. Informatie hierover is terug te vinden op https://www.brusselsairport.be/nl/passengers/your-travel-planner/covid-19-test-centre-at-brussels-airport 

Voor een PCR-test kan men ook terecht in de Brugse ziekenhuizen (AZ Sint-Lucas en AZ Sint-Jan). Dit kan enkel op weekdagen. Men dient zich hiervoor aan te melden aan het onthaal van het ziekenhuis. De kostprijs van de PCR-test bedraagt 55 euro.