Vrijwilligerswerk als zorgverlener

Ben je als arts of verpleegkundige beschikbaar om je in te zetten voor de strijd tegen het coronavirus (COVID-19)? Dan kan je je als vrijwilliger aanmelden bij het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Oproep voor medische reserve

Zowel artsen, verplegers als paramedisch personeel (ambulanciers …) komen in aanmerking. Bovendien kunnen niet alleen actieve zorgprofessionals hun steentje bijdragen, ook als gepensioneerde kan je helpen.

Wie zich kandidaat stelt, kan ingeschakeld worden als er een geval van nood is, bijvoorbeeld bij uitval van actieve collega's wegens ziekte in woonzorgcentra, ziekenhuizen en via de huisartsenkringen.

Meer weten over deze actie? Of je meteen kandidaat stellen? Voor beiden kan je terecht op de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid

Hulp voor helden: iedereen kan de zorgsector helpen

Via de nieuwe website Hulp voor Helden kan je een zorgverlener in je eigen buurt helpen door bijvoorbeeld boodschappen voor hem of haar te doen. 

Wil op deze manier je duit in het zakje doen? Vul dan het contactformulier in en geef meteen aan welke hulp je kan bieden. De aangesloten zorginstellingen contacteren je rechtstreeks om concrete afspraken te maken.