Cultuurmarkt

20 september 2020 - 12.00-17.30 uur - Burg

cultuurmarkt

Dompel je onder in het warme cultuurbad van de Cultuurmarkt. Op de Burg stellen bekende professionele Brugse cultuurhuizen en -organisaties zich voor. Je leert er ook enkele Brugse sociaal-culturele verenigingen en organisaties die werken met vrijwilligers kennen. Allemaal geven ze je graag info over hun activiteiten voor het komende seizoen. Ondertussen zie je verschillende presentaties op het podium of aan de infostands.

Standhouders

 • Anima Eterna Brugge
 • Arco Baleno v.z.w.
 • Brugge Plus
 • Brugs Netwerk Vrijetijdsparticipatie
 • Cantores Korenfamilie
 • Compagnie d'Oh
 • Concertgebouw Brugge
 • Conservatorium Brugge
 • Cultuurcentrum Brugge
 • Dansen Rose De Leyn & Klassiek Ballet Brugge
 • Koninklijke Aloude Hoofdcamere vander Rhetorycken van den Heylichen Gheest
 • De Koninklijke Toneelvereniging De Valk, St.-Andries
 • Event Team
 • JEF
 • KAAP
 • Lokale dienstencentra Mintus Brugge
 • Musea Brugge
 • Openbare Bibliotheek Brugge
 • Symfonieorkest Vlaanderen
 • Triënnale Brugge
 • Vrienden van de Musea

We houden het veilig

Net als op de openbare markten is het gebruik van mondmaskers verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar. Bij te grote drukte zullen stewards de toegang tot de markt tijdelijk afsluiten. Wacht dan gewoon even uw beurt af of kom op een later tijdstip terug.

Podiumprogramma (onder voorbehoud van wijzigingen)

Voor het podium is er plaats voor maximum 147 toeschouwers per voorstelling. Toegang is sowieso gratis, reserveren is niet mogelijk. Om alles veilig te laten verlopen, nemen we enkele bijkomende maatregelen:

 • Tussen elke voorstelling wordt er van publiek gewisseld en worden de stoelen gedesinfecteerd.
 • Gebruik van mondmasker is verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar, ook wanneer u uw zitplaats heeft ingenomen.
 • We noteren voor elke bubbel de contactgegevens van een persoon. Deze gegevens worden bijgehouden enkel en alleen voor eventuele contact tracing. Na dertig dagen worden de persoonsgegevens verwijderd.

De eerder aangekondigde optredens van Dans Rose de Leyn en Anima Eterna werden door de gezelschappen geannuleerd.


 

12.00 – 12.20 uur

Woesh Circusatelier

Circusatelier Woesh is al 20 jaar in Brugge gevestigd. Jong en oud kan er lessen volgen en deelnemen aan kampen. Het eenwielerteam De Sjarks toont zijn stunts. Je kijkt je ogen uit!

www.woesh.be12u45 - 13u05

Arco Baleno

Heel wat romantische en impressionistische componisten lieten zich bekoren door de hemelse sonoriteit van de fluit en de betoverende klanken van de harp. Ze schreven stuk voor stuk juweeltjes voor deze bijzondere kamermuziekformatie. Traditionals uit de volksmuziek, opera in kamermuziekformaat en frans impressionisme zijn de rode draden in deze kleurrijke collectie van muziek voor fluit en harp. Vader Peter Verhoyen (fluit) en dochter Ann-Sofie  (harp) gaan een muzikale dialoog aan met elkaar en spelen ingetogen, sprankelende en wervelende kamermuziek van onder meer Maurice Ravel, Jacques Ibert, Béla Bartok en Gioacchino Rossini.

www.arcobaleno.be 13u30 - 14u00

Peter De Blieck

Bruggeling en rasmuzikant Peter De Blieck tovert voortdurend prachtsongs uit zijn hoed. Intieme pareltjes in Brugs dialect die je meevoeren in je verbeelding.


 

14u20 - 14u35

Cantores Korenfamilie

De Cantores Korenfamilie telt niet minder dan vier koren: Primo (kinderen), Twist (jongeren), Avvio (volwassenen) en Continuo (senioren). Op de Cultuurmarkt zie je Cantores Twist aan het werk. Het enthousiaste jongerenkoor (12- tot 25-jarigen) presenteert een aantrekkelijke greep uit hun repertoire. Zowel meerstemmige koorbewerkingen van hedendaagse (pop)muziek als klassieke koorstukken passeren de revue.

www.cantores.be 15u-15u20

Compagnie d'Oh

Compagnie d'Oh is een dansschool met een warm hart, waar ontspannen, warmte en vriendschap voorop staan. De voornaamste kern van Compagnie d'Oh is dans, met name het klassieke ballet, pointes, moderne dans en funky. Bij Compagnie d'Oh kan je op ieder moment instappen. Een gratis proefles is doorheen heel het jaar mogelijk.

Vandaag brengen zij een voorproefje van hun dansvoorstelling die plaatsvindt op 31 oktober 2020 in Cultuurfabriek Damme.

www.compagniedoh.com 16u00 – 16.20 uur

Koninklijke Aloude Hoofdcamere vander Rhetorycken van den Heylichen Gheest

De geschiedenis van het oudste theatergezelschap van Brugge gaat terug tot 1428! Ze brengen een passage uit het recentste stuk 'Brugse Zotten en de télétietmasjiene'. Daarin wordt in sappig Brugs dialect uitgelegd hoe het komt dat er zwanen in de Brugse reitjes zwemmen. Volgens diverse legendes was het Maximiliaan van Oostenrijk die dit beval als eerbetoon aan zijn (door Bruggelingen) vermoorde rechterhand Pieter Lanchals. Wat echter weinig mensen weten is dat het een eminent lid van Koninklijke Aloude Hoofdcamerewas die dit idee aan Maximiliaan doorgaf ...

www.decamere.be16u45 - 17u00

Compagnie d'Oh

(zie hoger)13.00 - 14.30 uur en 15.30 - 17.00 uur  (in het midden van de Burg)

die.f brengt “NIETS”

In maart werd een volgeboekte zomer plots een grote leegte. Het werd stil, heel stil, wat nu? Awel, die.f omarmde die leegte, corona werd hun muze en zo ontstond er in deze uitzonderlijke periode een onverwachte samenwerking tussen twee artiesten. Het resultaat is een installatievoorstelling waar publiek, artiest en tijd elkaar ontmoeten. Ieder in zijn eigen kot en toch dichtbij.

We houden het veilig met korte sessies van 7 minuten tussen 13.00 en 17.00 uur, telkens voor 5 bubbels van twee personen, dus maximum tien personen per sessie. De toegang is gratis maar reserveren is niet mogelijk. Gebruik van mondmasker voor iedereen ouder dan 12 jaar is verplicht. We noteren voor elke bubbel de contactgegevens van een persoon. Deze gegevens worden bijgehouden enkel en alleen voor eventuele contact tracing. Na dertig dagen worden de persoonsgegevens verwijderd.

Een idee van Ief Gilis (De Wenkbrauwerij) en Dieter Raphaël Missiaen (Raphaël - Compagnie Krak)

Coproductie: Theater op de Markt - Dommelhof en Miramiro.

Met dank aan Circuscentrum Vlaanderen, Zomer van Antwerpen, Uitwijken - Brugge Plus en Cultuurcentrum De Spil.

www.nietsnadarien.be