Optredens

Pik een optreden mee, stem af op een livestream of laat je verrassen door opkomend comedytalent … Verspreid over de stad geven artiesten en gezelschappen op 20 september het beste van zichzelf. Let op: voor enkele van deze optredens heb je een ticket nodig. Tijdig reserveren is dus de boodschap!

Social Stream rooftop edition (Jeugdhuis Comma en Team Damp)

Wat?
Twee organisaties op één dak om voor jullie een hele dag te overspoelen met beats, grooves en vibes. Dit allemaal wordt live gestreamd voor gans de wereld! 

Tijdens het eerste deel bewandelen we geluidsgolven van jeugdhuis Comma. Als slot brengt Team Damp hun tropische ritmes in een Social Stream. Stilzitten was nog nooit zo moeilijk!

Wanneer?
12.00 – 19.00 uur: Jeugdhuis Comma
19.00 – 23.00 uur: Team DAMP

Waar?
Gentpoort

Meer info


 

Screws – Alexander Vantornhout / not standing (Cultuurcentrum Brugge)

Wat?
Zes performers balanceren tussen dans en circus in verschillende microperformances. De toeschouwers wandelen in de Koninklijke Stadsschouwburg van scène naar scène met hen mee. Het resultaat is een even spectaculaire als subtiele danservaring. Een ware ode aan de fysieke intelligentie.

Wanneer?
17.00 uur en 20.00 uur

Waar?
Koninklijke Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29

Meer infoComedy Show / Open MIC (De Snuffel)

snuffelWat?
Het kan goed zijn of het kan zeer goed zijn. Vier open-mic’ers krijgen 10 minuten om zichzelf te bewijzen. De laatste open-mic’er in deze show heeft wat minder ervaring maar staat garant voor 25 minuten plezier en vertier.

Wanneer?
14.00 - 16.00 uur

Waar?
De Snuffel, Ezelstraat 42

Meer infoPodium Cultuurmarkt (Brugge Plus)

Wat?
Op de Cultuurmarkt geeft Brugge Plus Brugse artiesten en gezelschappen een podium. Met een mix van circus, muziek en theater krijg je een smakelijk voorproevertje van wat deze artiesten in huis hebben:

Wanneer?

 • 12.00 – 12.15 uur: Woesh Circusatelier
 • 12.35 – 12.50 uur: Dansen Rose De Leyn / Klassiek Ballet Brugge
 • 13.10 – 13.30 uur: Arco Baleno
 • 13.50 – 14.05 uur: Cantores Korenfamilie
 • 14.25 – 14.55 uur: Anima Eterna Brugge
 • 15.15 – 15.30 uur: Dansen Rose De Leyn
 • 15.50 - 16.05 uur: Cantores  Korenfamilie
 • 16.25 – 16.40 uur: Compagnie d'Oh
 • 17.00 – 17.20 uur: Koninklijke Aloude Hoofdcamere vander Rhetorycken van den Heylichen Gheest

Waar?
Burg

Meer infoConcert Duo Tiebout – Decramer

Concertgebouw Brugge

 • Wat?

Tijdens dit concert staan Franse grootmeesters broederlijk naast hun Amerikaanse collega’s. Pianiste Sylvie Decramer en saxofoniste Nele Tiebout balanceren tussen meeslepend klassiek en virtuoze jazz in een aanstekelijke trip langs een resem greatest hits, met als overtreffende trap Gershwins Summertime. Welk vrolijk deuntje blijft nog uren in jouw hoofd hangen na het concert?

 • Wanneer?

16.30 uur

 • Waar?
 • Concertgebouw, ’t Zand 34
 • Meer info


Uitwijken Sint-Kruis (Brugge Plus)

uitwijkenWat?
Op zondag 20 september staat de Uitwijkenkaravaan in Sint-Kruis. Helaas is het door de coronacrisis niet mogelijk om zomaar even de Uitwijkensfeer te komen opsnuiven. Wel kan je vooraf je plekje reserveren voor de verschillende activiteiten en zo toch je portie cultuur opsnuiven

 

Wanneer?
9.30 – 18.00 uur

Waar?
Speelplein Paalbos, Ter Lo, Sint-Kruis

Meer infoWarming up for AMOK (KAAP en De Republiek)

AmokWat?
KAAP en De Republiek slaan de handen in elkaar en blikken vooruit op het tiendaagse AMOK festival dat plaatsvindt van 2 t.e.m. 11 oktober op verschillende locaties in de Brugse binnenstad. Enkele artiesten en partners dompelen het publiek nu al onder in de festivalsfeer met meeslepende dj-sets. Doorheen de dag neemt geluidskunstenaar Stijn Dickel (Aifoon) de gewillige bezoeker mee op een unieke soundwalk.

Wanneer?
12.00 – 20.00 uur

Waar?
De Republiek, Sint-Jakobsstraat 36

Meer info