Andere activiteiten

Laat je verrassen door het gevarieerde aanbod aan andere bijzondere activiteiten. Ga gezellig picknicken in de tuin van een van de Brugse musea, ga met je gezin op stap met of kom even tot stilstand in de Magdalenakerk. Hier vind je voor elk wat wils, zeker ook voor kinderen, jeugd en hun (groot)ouders.

Anker (Jeugddienst Brugge)

Wat?
Gooi je anker uit in de binnenstad en ontdek verborgen meespeelplekken, maak je eigen eiland in de stad, verstuur een boodschap in een fles, ontdek gekke figuren die je bijzondere verhalen vertellen aan het water. Alle hens aan dek voor een dag vol avontuur, goed voor het hele gezin! 

Wanneer?
13.00 – 18.00 uur

Waar?
Trappenpartij naast het Concertgebouw
Boomgaard site Oud Sint-Jan
Arentshof

Meer info



RE Toucher – herstel raakt ons allemaal (YOT vzw)

Wat?
Tijdens dit zomerproject van YOT vzw ontdek je de kerkruimte als plaats voor herstel. Ieder van ons krijgt in het leven ooit te maken met herstel. Na een ziekte, na een breuk, na een trauma ... Soms overkomt het een hele samenleving, als een virus.

Of we het nu willen of niet, herstellen hoort bij het leven. Herstel begint met bewust kijken, in-zien, inzicht. Je komt in beweging. Dat kan je deze zomer beleven in de Magdalenakerk.

Wanneer?
11 – 18 uur

Waar?
Heilige Magdalenakerk,Stalijzerstraat 19

Meer info



Verrassingsactie 250 jaar Sint-Janshuismolen (Musea Brugge)

Wat?
Sint-JanshuismolenDe Sint-Janshuismolen op de Kruisvest in Brugge viert haar 250ste verjaardag en is daarom voor de gelegenheid geopend. Dit kan niet onopgemerkt voorbijgaan en dus staat er een verrassing op het programma. Wandel of fiets naar de molen en sta verwonderd.

 

 

Wanneer?
Doorlopend

Waar?
Sint-Janshuismolen, Kruisvest

Meer info



Picknick bij Musea Brugge tussen de verborgen parels (Musea Brugge)

Wat?
Reserveer een heerlijke picknickmand bij Café Vlissinghe, Sint-Anna of Cézar en geniet van een bezoek aan drie musea in de Sint-Annawijk.

Wanneer?
Op afspraak

Waar?
Guido Gezellehuis, Volkskundemuseum en O.L.V. ter Potterie

Meer info



Luisterspel Volkskundemuseum (Musea Brugge)

Wat?
Het guitige meisje Julia neemt je mee doorheen het museum, naar haar school, naar de werkplaats van haar vader, naar de winkel, naar buiten in de tuin en naar haar huis. Op elke plaats vertelt ze je een verhaal. Luister goed, want af en toe komt er een vraag. Op het einde van de tour wacht je een verrassing. Een leuke activiteit voor jong en oud!

Wanneer?
9.30 – 17.00 uur

Waar?
Volkskundemuseum

Meer info



Nazomerbar met volksspelen (Musea Brugge)

Wat?
Het Volkskundemuseum laat het caféleven van weleer herleven. In de tuin van het museum kunnen jong en oud zich uitleven op oude caféspelen zoals krulbollen, de pudebak, de toptafel, het mannetjesspel en de meule. De nazomerbar zorgt met een drankje voor de nodige opwarming of verkoeling, naargelang het weer.

Wanneer?
10.00 – 17.00 uur

Waar?
Volkskundemuseum

Meer info



Fauna en flora yoga in de tuin van het Gezellehuis (Musea Brugge)

Wat?
Kom jezelf rekken en strekken en neem yogahoudingen aan die geïnspireerd zijn door de dieren en planten in Guido Gezelles gedichten. Breng zeker een yogamatje mee.

Wanneer?
11.00 – 12.15 uur

Waar?
Gezellehuis

Meer info


 

Inhuldiging Anna Vercammenplein en onthulling muurwerk artist in residence Sylvie De Meerleer

Cultuurcentrum Brugge

Wat?
Na Jacqueline Compernolle, Marec, Lara Taveirne en Peter Slabbynck herontdekt cultuurcoryfee Anna Vercammen haar Brugse roots en leent zij haar naam aan het pleintje aan de Biekorf. Deze vijfde, officieuze inhuldiging, waarbij ook een monumentaal muurwerk van onze artist in residence Sylvie De Meerleer onthuld wordt, is wegens covid19 enkel toegankelijk voor genodigden. Via de Facebookpagina van Cultuurcentrum Brugge hoef je echter niets te missen. Neem een glaasje bubbels in de hand en klink mee op dit feestelijk moment dat tevens het startschot is van ons nieuw cultuurseizoen. 

In de namiddag kan je tussen 14.00 en 17.00 uur het muurwerk ‘The Wall is as Soft as Lace’ van Sylvie De Meerleer in levende lijve komen bewonderen. Wie weet kan je er de kunstenaar zelfs ontmoeten. In Exporuimte Biekorf toont Seppe Bultinck, oud-leerling van Sylvie, fotografisch werk dat geïnspireerd is op ‘The Wall is as Soft as Lace’.

Wanneer?
10.00 - 11.00 uur

Waar?
Via livestream te bekijken op de pagina van Cultuurcentrum Brugge

Meer info


 

house of timeHouse of Time

 • Wat?
  Kom met je favoriete boek naar de rustige zomerbar van House of Time, en deel je lievelingspassage met ons. The Christian Club zorgt voor een muzikaal tintje tussen de lezingen door.
    
 • Wanneer?
  15.00 – 17.00 uur

 • Waar?
  House of Time, Wulpenstraat

 • Meer info