Wandelingen

Geen autoloze zondag betekent niet dat je er op 20 september niet op uit kan trekken. In de stad vinden verschillende wandelingen plaats die je Brugge op een verrassende manier leren kennen, zowel binnen als buiten.

Wandelzoektocht (De Orde van 500)

zoektocht VlissingheWat?
Naar goede gewoonte organiseert de Orde van 500 samen met Café Vlissinghe opnieuw een fotozoektocht. Dit jaar loopt de wandeling door Sint-Gillis. De inschrijvingsformulieren zijn vanaf zondag 20 september beschikbaar in café Vlissinghe.

Wanneer?
Vanaf 11.00 uur

Waar?
Café Vlissinghe, Blekersstraat 2

 

Meer infoToplocaties, torens en tijdvakken (Hello Bruges)

toplocatiesWat?
Hello Bruges neemt je mee op een begeleide wandeling. We slenteren door de middeleeuwse straten en steegjes van de binnenstad.

We snuiven de bijzondere sfeer op en ontdekken wereldberoemde bouwwerken, pleinen en bezienswaardigheden: de Markt met de Hallentoren, de Burg met het stadhuis, de Vismarkt en het Huidenvettersplein, de Rozenhoedkaai en de Dijver, Gruuthuse en de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de reien, godshuizen, het Sint-Janshospitaal, het Begijnhof en het Minnewater.

Na deze heerlijke historische wandeling begrijp je waarom de Brugse binnenstad op de werelderfgoedlijst van Unesco prijkt.

Wanneer?
10.30 – 12.30 uur

Waar?
Markt 1 (binnenplein Historium)

Meer infoConcertgebouw Circuit (Concertgebouw Brugge)

Wat?
Ontdek het Concertgebouw tijdens een belevingsparcours met kunst en architectuur! Ook kinderen halen hun hartje op tijdens een speelse verkenningstocht.

Wanneer?
10.00 – 18.00 uur

Waar?
Concertgebouw, ’t Zand 34

Meer infoOntdekkingstocht in het groendomein (Concertgebouw Brugge)

ontdekkingstochtWat?
In een groengebied van 160 hectare bossen, graslanden en heide stippelt een natuurgids een route uit waarbij we stilstaan bij de bijzondere levensvormen in Beisbroek.

‘Slam poets’, onder leiding van de Antwerpse stadsdichter Seckou Ouologuem, brengt een hommage aan dit lokale staaltje biodiversiteit. Uiteenlopende muzikanten dienen hen van een klinkend antwoord.

Wandel mee en laat je verleiden door de schoonheid van de natuur en de creatieve associaties die de kunstenaars hieraan koppelen.

Wanneer?
10.00 – 18.00 uur

Waar?
Natuurcentrum Beisbroek, Zeeweg 96, Sint-Andries

Meer infoMeet & greet van Eyck (Musea Brugge)

Wat?
Een gids neemt je mee in de voetsporen van deze wereldberoemde schilder. Je voelt de sfeer van de Bourgondische periode, komt meer te weten over zijn leven en ontdekt waar zijn creaties vandaag te zien zijn.

Wanneer?
Op afspraak

Waar?
Markt 1 (binnenplein Historium)

Meer infoZoektocht ‘Ik zie, ik zie … een doosje vol schatten’ (Musea Brugge)

Wat?
Deze zoektocht laat je alle hoekjes en kantjes van het Gruuthusemuseum zien. Volg de hints en zoek de mooiste en meest interessante objecten. Heb je ze allemaal gevonden? Kraak dan de code van de kist en je krijgt een leuke verrassing.

Wanneer?
9.30 – 17.00 uur

Waar?
Gruuthusemuseum

Meer infoFamilieparcours Sint-Janshospitaal en zoektocht in de apotheek (Musea Brugge)

Wat?
Het Sint-Janshospitaal is één van de oudste hospitaalgebouwen van Europa. Ga in het museum op zoek naar de eerste zeven Rode Kruisposten. Voer de opdrachten in het boekje uit en ontvang een leuke verrassing. In de apotheek kom je via een zoektocht ook meer te weten over de genezende werking van kruiden en planten.

Wanneer?
9.30 – 17.00 uur

Waar?
Sint-Janshospitaal

Meer infoDe Groene Pluim (Musea Brugge)

Wat?
De halsbandparkiet van Jan van Eyck neemt je mee op ontdekking door het Groeningemuseum. Welk schilderij of beeld krijgt van jou een pluim?

Wanneer?
9.30 – 17.00 uur

Waar?
Groeningemuseum

Meer infoBrugesforyou.be (Musea Brugge)

Wat?
De populaire influencers Celine en Michiel lokken graag jongeren uit hun kot met 24 challenges in 6 musea. Kom naar het museum, haal je polsbandje af, ga de challenges aan en post het resultaat op Instagram. Meer info op www.brugesforyou.be.

Wanneer?
9.30 – 17.00 uur

Waar?
Groeningemuseum, Gruuthusemuseum, Stadhuis, Gezellehuis, Sint-Janshospitaal, Volkskundemuseum

Meer info