Dag tegen discriminatie

Samen tegen racisme en discriminatie!

dag tegen discriminatie

21 maart is de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Ook in Brugge staan we stil bij de ongelijkheid waarmee ook Bruggelingen vandaag nog worden geconfronteerd. Op deze dag zeggen we samen neen tegen elke vorm van racisme en discriminatie!

Om het belang hiervan te onderstrepen wil Brugge zich in 2020 aansluiten bij ECCAR (European Coalition of Cities Against Racism). Dit is een Europees netwerk van steden die zich verenigen in de strijd tegen racisme en discriminatie. Steden maken een plan op maat van hun stad.
En samen met heel wat Brugse organisaties en met de ondersteuning van Unia worden acties uitgewerkt rond dit thema. Zo willen we bouwen aan een verdraagzame stad waar plaats is voor iedere burger, ongeacht herkomst of achtergrond.

Op 21 maart 2020 leggen we de focus op onderwijs. Met de activiteit Look Alike van School zonder racisme willen we anderstalige nieuwkomers uit de Brugse OKAN-scholen in contact brengen met leerlingen uit het secundair zonder vreemde herkomst. OKAN staat voor onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen. Via verbindende activiteiten worden kansen gegeven om elkaar beter te leren en op zoek gaan naar raakpunten. Zo werken we naar een positief klimaat binnen de Brugse scholen en zetten we in op wat we gemeen hebben in plaats van op waar we verschillen!

Discriminatie melden

 • Ben je zelf slachtoffer of getuige van racisme of discriminatie?
 • Heb je zelf al een oplossing gevonden of wil je er niet verder op ingaan, meldt het ook. 
  Zo krijgen Unia en Stad Brugge een beter zicht op discriminatie in de stad en kan racisme en discriminatie beter en gerichter worden aangepakt.
Melden kan als volgt:
 1. surf naar de website van Unia en vul het meldingsformulier in
 2. bel naar het gratis nummer 0800 12 800 van maandag tot vrijdag, telkens van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17 uur
 3. bezoek de hoofdzetel in Brussel zonder afspraak op donderdag van 9.30 tot 12.30 uur (Koningsstraat 138, 1000 Brussel)
 4. maak een afspraak bij het lokaal contactpunt:
  Unia Regio Brugge
  Hoogstraat 9 (2de verdieping), 8000 Brugge
  t 0475 78 39 71
  brugge@unia.be

 Diversiteit Brugge, Unia, de andere West-Vlaamse centrumsteden (Kortrijk, Oostende en Roeselare) en de vakbonden ACV en ACLVB ontwikkelden in 2016 onderstaand animatiefilmpje waarmee we duidelijk stellen dat discriminatie absurd is.

 

Contactinformatie