Dag tegen discriminatie


Samen tegen racisme en discriminatie!

21 maart is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Ook in Brugge staan we op deze belangrijke dag stil bij de ongelijkheid waarmee mensen met een migratieachtergrond nog steeds worden geconfronteerd. Als warme, solidaire stad kunnen we hier immers niet aan de zijlijn blijven staan.

Hou deze pagina in de gaten voor het programma 2024.


ECCAR 

In 2020 sloot Brugge zich aan bij ECCAR (European Coalition of Cities Against Racism). Dit is een Europees netwerk van steden die zich verenigen in de strijd tegen racisme en discriminatie. Steden maken een plan op maat van hun stad. 

En samen met heel wat Brugse organisaties en met de ondersteuning van Unia worden acties uitgewerkt rond dit thema. Zo willen we bouwen aan een verdraagzame stad waar plaats is voor iedere burger, ongeacht herkomst of achtergrond.

Wil je graag nog meer weten over de antiracismeplannen van Stad Brugge? Je leest er alles over op deze pagina.


Podcast Onderhuids

In samenwerking met Relaas deden in 2021 Bruggelingen hun verhaal in verschillende podcasts.
Het zijn stuk voor stuk waargebeurde verhalen die pijnlijk duidelijk maken waar racisme en discriminatie eigenlijk om gaan en hoe de betrokken mensen dit beleven.

OnderhuidsIn deze podcast vertellen mensen over hun ervaringen met racisme en discriminatie. Het is fijn dat je even de tijd neemt om te luisteren naar deze persoonlijke verhalen.
Deze verhalen zijn niet nieuw, maar het is belangrijk dat we ze blijven vertellen. Soms is het duidelijk, maar veel vaker vindt racisme onderhuids plaats. De impact ervan is groot en dat besef je niet altijd. Daarom moeten we blijven vertellen, en vooral: blijven luisteren. 

Beluister de podcasts

 

 

 

 

Onderhuids is ontstaan uit een samenwerking tussen de Stad Brugge en de organisaties Brugge United Against Racism en Relaas.   


Discriminatie melden

  • Ben je zelf slachtoffer of getuige van racisme of discriminatie?
  • Heb je zelf al een oplossing gevonden of wil je er niet verder op ingaan, meldt het ook. 
    Zo krijgen Unia en Stad Brugge een beter zicht op discriminatie in de stad en kan racisme en discriminatie beter en gerichter worden aangepakt.
Melden doe je zo
  1. Surf naar de website van Unia en vul het meldingsformulier in.
  2. Bel naar het gratis nummer 0800 12 800 van maandag tot vrijdag, telkens van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur. 

Contactinformatie