Brugge viert Dag van de Mantelzorg met mooie woorden voor mantelzorgers

Naar aanleiding van de “Dag van de Mantelzorg” op woensdag 23 juni 2021 zetten we iedereen in de bloemetjes die belangeloos – en vaak ook onzichtbaar – zorg biedt aan mensen met wie men een sterke persoonlijke band heeft.

Om die dag extra glans te geven, vullen we Brugge met zo veel mogelijk mooie woorden voor mantelzorgers. Doorheen de Brugse binnenstad kan je gedichten en creatieve teksten bewonderen van mantelzorgers en mensen die mantelzorg een warm hart toedragen. Je kan een parcours volgen om alle gedichten te bewonderen, in wat we gerust een heuse mantelzorggedichtenwandeling kunnen noemen. En dit van 23 juni tot en met 31 juli.

Gedichtenwandeling

Download het parcours van de mantelzorggedichtenwandeling. Of haal het af in de buurtcentra Mintus, het Huis van de Bruggeling, de filialen van de stadbibliotheek en de toeristische dienst.

Zelf gedicht uithangen

Wil je zelf ook graag een gedicht uithangen? Download het gedicht en druk het af. Of ga een exemplaar halen in de buurtcentra Mintus, het Huis van de Bruggeling of de filialen van de stadbibliotheek en de toeristische dienst.

 

Deze actie is een initiatief van het Brugs mantelzorgnetwerk, bestaande uit Stad Brugge, OCMW Brugge, Buurtcentra Mintus, Steunpunt Mantelzorg, Coponcho, Samana, Okra Zorgrecht, Liever Thuis LM, Ons Zorgnetwerk, Similes en Familiehulp.