De Brugse Rollerparade

mensen skeeleren langs een pad met bomenDe Brugse Rollerparade was een recreatieve toertocht onder begeleiding voor skaters, skeelers en longboarders die elke eerste vrijdag van de maand plaatshad van mei tot en met september. De organisatie liep van 2003 tot 2014 en kon per editie rekenen op een 200-300 enthousiaste deelnemers.

Ter promotie van de organisatie van het Belgisch Kampioenschap marathon skeeleren op 2 juni slaan de stad Brugge en Inline Team Brugse Skeelerclub de handen in elkaar om eenmalig een Rollerparade te organiseren.

Waar en wanneer

vrijdag 31 mei om 19.30 u
sporthal Koude Keuken, Zandstraat 284, 8200 Sint-Andries

20 u: Start 1ste ronde 10 km voor beginners, aan een rustig tempo
Omstreeks 21 u komen we terug naar de startplaats voor een korte pauze (drankje voorzien voor alle deelnemers).

21.15 u: Start 2de ronde 20 km voor gevorderden

Inschrijven verplicht

Deelnemen is gratis. Verzekering, drank en koek zijn inbegrepen. Parking voorzien aan startplaats.

mensen skeeleren in groep langs de wegInline skaters, steps, longboards en fietsen zijn welkom, fietsers rijden achteraan de groep. Helm is verplicht en elleboog-, knie- en polsbeschermers zijn aangeraden. Lichtjes (wit licht vooraan en rood licht achteraan) en fluo-hesje  zijn verplicht voor diegenen die deelnemen aan de tweede ronde.

De Brugse Rollerparade wordt begeleid door de politie van Brugge en staffers van Inline Team Brugse Skeelerclub (op de fiets of skeelers). Laat de staffers passeren wanneer ze al bellend de doorgang vragen, zodat ze ook de volgende straat veilig kunnen afzetten.

Bij regenweer kan de Rollerparade jammer genoeg niet doorgaan. Er wordt hierover beslist de dag zelf om 16.00 u. Zie het evenement op Facebook en www.brugseskeelerclub.be

logo brugse skeelerclub

 

#sportersbelevenmeer

Deel deze pagina