De man die de boot zag, in de lucht’: Stad Brugge neemt kunstwerk kosteloos over

27
May
2019

Stad Brugge zal het kunstwerkDe man die de boot zag, in de lucht’ van kunstenaar Jean Bilquin kosteloos overnemen van de Afdeling Kust. Het kunstwerk staat sinds Beaufort 2006 opgesteld op het strand van Zeebrugge ter hoogte van Surfclub Icarus. In 2007 had kunstenaar Bilquin zijn beeld geschonken aan afdeling kust om te verhinderen dat het zou worden afgebroken.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Afdeling Kust was van plan om dit kunstwerk te verwijderen voor het zomerseizoen 2019 nadat er wat slijtage werd vastgesteld. Als stadsbestuur vinden we de aanwezigheid en het behoud van dit bijzonder werk in Zeebrugge belangrijk. Een bureau deed een technische inspectie en stelde vast dat het werk geen structurele gebreken vertoont en dat met een aantal kleinere onderhoudswerkzaamheden het beeld bewaard kan worden. Kunstwerken langs en op het openbaar domein zorgen voor sfeerbeleving in de stad. In de toekomst wil ik me daar waar het kan, blijven voor inzetten.”

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Het doet me plezier dat dit kunstwerk behouden zal blijven. Na al die jaren is het werk immers ook een vertrouwd gezicht op het Zeebrugse strand geworden voor de Zeebruggenaren en de zonnekloppers. We geven met deze overname ook een signaal dat we in alle deelgemeenten van Brugge aandacht hebben voor kunst en cultuur.”

De schenking van het werk staat op de agenda van de gemeenteraad van dinsdag 28 mei. Na goedkeuring kunnen de onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd.