De Meifoor is terug!

20
apr
2022

Na twee afgelaste edities is de Meifoor er terug: van 6 tot 29 mei op ’t Zand, in het Koning Albert I-park (gedeelte tussen standbeeld en Oostmeers), op het Simon Stevinplein en op het Stationsplein. 

De Brugse  Meifoor is een volksfeest dat al teruggaat tot het jaar 1200. In dat jaar werd er in Brugge namelijk voor de eerste maal een Internationale Jaarmarkt georganiseerd. Op vandaag is de meifoor een feest voor jong en oud met grote attracties, traditionele kermiskramen en tal van standjes waar je terecht kunt voor een lekker hapje of een verfrissend drankje

Opening op vrijdag 6 mei met anderhalf uur gratis kermisplezier

Alle kinderen van 4 tot en met 14 jaar die in Brugge (8000 – 8200 – 8310 - 8380) wonen, krijgen thuis een persoonlijke uitnodiging met een plan van de kermis. Ze kunnen daarmee alle attracties op de Meifoor éénmaal gratis bezoeken. Ze mogen de kaart houden voor zichzelf, maar kunnen attracties die ze zelf niet wensen te doen cadeau geven aan iemand anders. Bijvoorbeeld kunnen ze de G-force schenken aan de mama, de papa, de buurman, grote zus,… Iedere attractie kan dus éénmaal, door één persoon gratis bezocht worden.

Het anderhalfuur gratis kermis is enkel geldig op 6 mei 2022 van 16.30 u. tot 18 u. en je moet bij iedere attractie de originele brief afgeven, zodat de foorkramers hun attractie kunnen afvinken.
Heb je de brief niet ontvangen? Haal dan op 6 mei vanaf 16 uur jouw exemplaar af op het terras van Les Bois de Bruges (Vrijdagsmarkt) of het terras van attractie King Kong (Stationsplein). 

Vuurwerk

Gedurende het openingsweekend is er nog heel wat animatie. Van straatartiesten tot piccolo’s met fototoestellen. Daarnaast komt tijdens de openingsavond ook de fanfare wat extra sfeer brengen.

Op vrijdag 6 mei omstreeks 22.15 uur kun je genieten van een spetterend en diervriendelijk vuurwerk in het Koning Albert I-park.

De attracties

't Zand

Op ’t Zand komen de vaste waarden terug zoals de autoscooter, de bootjesmolen, de Polyp met zijn grijparmen en de G-force - waar je een enorme adrenalinekick op krijgt. Voor de durvers onder ons komt de High-Energy Booster.

Daarnaast is er ook plezier op maat voor de jongsten onder ons: de prachtige kindermolens, racen met de miniscooter en eendjes vissen. Ook de ouders kunnen zich uitleven met de schiettenten, het vogelpikspel, amusementshallen en andere behendigheidsspelen.

De attracties die vroeger op het Beursplein stonden, vind je vanaf dit jaar ook terug op ’t Zand.

Koning Albert I-park 

Het Koning Albert I-park wordt op nieuw een topfoorterrein. Van aan het standbeeld tot aan de Oostmeers vind je dit jaar een top foorplein met heel wat attracties. De vertrouwde attracties die niet in het park kunnen staan, vind je dit jaar terug op het Stationsplein.

Grote attracties zoals de spectaculaire Wild Mouse en de Take-Off, die je de rand van de afgrond laten zien, zijn dit jaar weer van de partij. Je kan er genieten van de fantastische paniekgezichten van vriend en vijand.
Voor jong en oud is er de Elliott: een zachte versie van de roetsjbaan. De hippe, spectaculaire familiemolen ‘Air Maxx’ komt ook opnieuw naar de Meifoor.

Naast traditionele etenswaren als oliebollen en snoepgoed kun je er ook een lekkere meeneempasta verorberen.

Stationsplein

Familiefun  op het Stationsplein
Tobogan ‘La Petite Suisse’ – Kurt Delforge

We kiezen ook dit jaar opnieuw voor puur nostalgisch familieplezier met een grootse glijbaan. Mama, papa, oma of opa die tegen de kinderen een wedstrijdje ‘om ter snelst’ houden – prachtig toch?

Prikkelarm moment dinsdag 10 mei 16 u.-18 u.

Kermis gaat meestal gepaard met flitsende lichten en luide muziek. Sommige mensen zijn om allerlei redenen extra gevoelig aan deze overvloed aan prikkels. Daarom organiseert de Meifoor in Brugge voor de eerste keer een prikkelarm moment. Op dinsdag 10 mei van 16 u. tot 18 u. wordt het volume van de muziek verminderd en worden geen zware lichteffecten gebruikt. Je kan als bezoeker gedurende dit prikkelarme moment op een rustige manier genieten van de attracties. Zo wordt kermisplezier verzekerd voor iedereen!

Schattenjacht

Vanaf 12 mei kan je op de Meifoor deelnemen aan een online schattenjacht. Aan de hand van foto’s en GPS coördinaten moet je dan enkele vragen oplossen. Spelers krijgen geen route, maar zien een gebied waarin ze zich moeten bewegen en krijgen een indicatie in welke richting ze moeten zoeken. De schattenjacht zal beschikbaar zijn via de foriapp (met de smartphone surfen naar foriapp.be)  of via de link op de website www.brugsemeifoor.be

Uiteraard zijn hier zeer mooie kermisprijzen mee te winnen.

Meifoor goes TikTok

De Meifoor gaat uiteraard mee met haar tijd. Dit jaar zullen er heuse TikTok-uitdagingen worden aangegaan op de kermisterreinen. Wie haalt de meeste likes en wie kroont zich tot TikTokker van de Meifoor? We zijn benieuwd!

Doe dus je beste dansschoenen aan en haal je beste moves maar boven! Er liggen alvast mooie kermisprijzen voor jullie klaar!

Hou www.facebook.com/BrugseMeifoor en www.brugsemeifoor.be  in de gaten voor meer info over deze supercoole actie!

Verminderde prijsdag

Op vrijdag 27 mei is er de traditionele verminderde prijsdag. Zeker de moeite waard om deze datum in uw agenda te noteren. Alle attracties werken als afscheidsgeschenk aan sterk gereduceerde tarieven. De attracties verdwijnen op zondagavond 29 mei onverbiddelijk naar hun volgende bestemming.

Up to date blijven

Alle nieuwtjes en alle informatie over de Meifoor via:

www.brugsemeifoor.be (TIP: hier kan je ook kortingsbonnen terugvinden)

www.facebook.com/BrugseMeifoor

Via de foriapp (met de smartphone surfen naar foriapp.be) kunnen de bezoekers hun favoriete attracties en kraampjes met lekkers om te eten en te drinken terugvinden.