De Schouwburg vertelt: een belevingsexpo doorheen de Koninklijke Stadsschouwburg

5
jul
2021

Van 15 juli tot en met 29 augustus opent Cultuurcentrum Brugge de deuren van de Koninklijke Stadsschouwburg voor de gloednieuwe en bijzondere belevingstentoonstelling ‘De Schouwburg vertelt’. Na 152 jaar wordt de Brugse stadsschouwburg steeds meer een open huis waar je ook welkom bent wanneer er geen voorstellingen plaatsvinden.

Tijdens de zomer nodigt Cultuurcentrum Brugge iedereen uit om de magie van een theater te ervaren en te ontdekken hoe betoverende werelden er tot stand komen. Via een boeiend parcours doorheen de Koninklijke Stadsschouwburg krijgen bezoekers een zicht op opmerkelijke momenten uit de geschiedenis van het monument en het bijhorende erfgoed.

Authentieke rekwisieten en decorstukken

Foto’s, beelden, authentieke rekwisieten en decorstukken (uit 1887!) dompelen het publiek onder in de geschiedenis van de Brugse stadsschouwburg. Kinderen volgen het parcours aan de hand van toffe opdrachtjes. Cultuurcentrum Brugge gunt bezoekers ook een blik in de wereld van de geluidstechniek. In de foyer kan je zelf geluiden maken met allerlei oude toestellen en materialen. Paardengetrappel, donder en wind … Hoor je het ook? De Schouwburg vertelt!

Praktisch

5 euro – 2,5 euro (-26 jaar) - gratis voor Bruggelingen
donderdag 15 juli t.e.m. zondag 29 augustus, donderdag t.e.m. maandag van 13.00 tot 18.00 uur
Koninklijke Stadsschouwburg Brugge, Vlamingstraat 29, 8000 Brugge

reserveren via www.ccbrugge.be  of www.ticketsbrugge.be