De sprinterbibliotheek: mini-bib aan het station

22
feb
2017

De Openbare Bibliotheek Brugge heeft er met de sprinterbibliotheek een nieuwe vestiging bij. Met de ligging aan het stationsplein mikt de bibliotheek vooral op werknemers van het Kamgebouw, bewoners van de nabijgelegen appartementen en pendelaars. Al is iedereen er natuurlijk welkom.

In de sprinterbibliotheek vind je een 300-tal boeken. Het gaat om “sprinters”: boeken die momenteel in de bestsellerlijsten staan, veelgevraagde titels of de nieuwste publicaties van grote, literaire namen.
Als lid van de Openbare Bibliotheek Brugge kan je er gratis boeken lenen via een zelfuitleensysteem. Na 1 week moet je de boeken terugbrengen. De uitleentermijn verlengen, of een sprinter reserveren, kan niet. Als je de boeken te laat terugbrengt, betaal je € 0,20 per boek en per dag. Wie nog geen lid is van de bibliotheek, kan zich ter plaatse inschrijven.

Naast boeken lenen kan je in de sprinterbibliotheek ook gratis de online krant lezen. Er is een leeshoek met twee tablets met toegang tot de online kranten van de bibliotheek.

Je vindt de sprinterbibliotheek in het Mijn Brugge-gebouw naast het Huis van de Bruggeling (en boven de Carrefour). Je kan er vanaf 10 maart 2017 terecht tijdens deze openingstijden:

Maandag: 10u – 17.30u
Dinsdag: 10u – 17.30u
Woensdag: 10u – 17.30u
Donderdag: 10u – 17.30u
Vrijdag: 10u – 12.30u
Zaterdag: 10u – 12.30u

Deel deze pagina