Derde Brugge Classic wordt slot van Brugse wielerweek op 24 maart 2018

22
jan
2018

De Brugge Classic, het fietsevenement dat twee jaar geleden werd gestart door de Stad en acht Brugse wielerclubs, krijgt een derde editie op zaterdag 24 maart. Het wordt daarmee het slotstuk van een Brugse wielerweek, waarin ook twee starts van de Driedaagse Brugge- De Panne- Koksijde hun plaats hebben.

Het wielervoorjaar komt stilaan in zicht en ook in Brugge lijkt de koersmicrobe zich te zullen nestelen. Van 21 tot 24 maart staan drie wielerevenementen gepland. Professionals heren en dames blazen in Brugge vertrek voor de vernieuwde Driedaagse Brugge- De Panne- Koksijde op respectievelijk 21 en 22 maart. Op zaterdag 24 maart komen sportieve fietsers aan de bak tijdens de derde editie van de Brugge Classic.

Tijdens de Brugge Classic krijgen sportieve fietsers de kans om in de huid van een wielrenner te kruipen. Er wordt gereden in drie pelotons, elk met een eigen richtsnelheid, op tijdelijk afgesloten wegen. De rit bestaat uit een gezamenlijke aanloop van ruim 13 kilometer van aan het Jan Breydelstadion, passage over de Markt, een volledige lus rond de binnenstad op de ring. Na een korte stop splitsen de 600 fietsers in de drie vooraf bepaalde groepen.

75 kilometer

Ze leggen, elk aan een verschillende snelheid, de rest van het 75 kilometer lange parcours af onder begeleiding van politie, motorseingevers en enkele assistentiewagens.

“Je krijgt niet elke dag de kans om, zoals in een wielerwedstrijd, op een verantwoorde manier op de openbare weg te fietsen. Na het aanschouwen van de professionals op woensdag en donderdag kunnen Bruggelingen zelf de conditie testen op zaterdag”, zegt schepen van Sport Dolores David. “We werken voor de organisatie opnieuw samen met acht Brugse wielerclubs en willen alle gepassioneerde Brugse fietsers samenbrengen tijdens het fietsen en uiteraard ook de nabeschouwing.”

De Brugge Classic is een organisatie van de Stad en de Brugse wielerclubs Koninklijke Brugse Velosport, Brugse Bikers, Brugse Cyclo’s, Dudzeelse Trappers, Sint-Michielse Trappers, Sint-Trudotrappers, WTC Breydelzonen en WTC Lobek-Sodibrug.

Deelnemen kost 6 euro voor wie aangesloten is bij een wielerfederatie, 8 euro voor niet-leden. De deelnemerslimiet ligt op 600. Inschrijven via www.brugge.be/classic vanaf 1 februari om 9 uur.

Deel deze pagina