Dierenwelzijnsorganisaties krijgen ondersteuning

28
dec
2020

Vandaag overhandigt schepen van dierenwelzijn Mathijs Goderis aan drie dierenverenigingen een toelage omdat zij het dierenwelzijnsbeleid in Brugge mee helpen versterken. Het gaat om de vzw ‘Beestjes in Nesten’, de vzw ‘Kat zoekt thuis’ en de vzw ‘Puss and Books’.

“Beide partners zijn essentieel in het bevorderen en het bewaken van ons Brugse dierenwelzijn”, legt schepen Goderis uit. “Dierenorganisaties zijn vaak vzw’s, met een beperkt financieel budget en een grote vrijwilligerswerking. Als appreciatie voor het doel van hun werking én om hun werking mee te ondersteunen werd vanuit de stad 2.500€ vrijgemaakt om hen hierbij te helpen. Samen gaan we ook het komende jaar ons blijven inzetten voor het dierenwelzijn in Brugge.”

‘Beestjes in nesten’ is een vzw opgericht om financieel kwetsbare gezinnen een financieel steuntje te geven in geval van ernstige levensnoodzakelijk ingrepen bij hun huisdieren en zijn sinds dit jaar gestart met de eerste Brugse dierenvoedselbank en een sociale uitlaat- en oppasservice voor huisdieren.

‘Kat zoekt thuis’ bekommert zich om het welzijn van zwerfkatten op Brugs grondgebied waarbij ze katten zonder eigenaar vangen, opvangen, steriliseren, verzorgen en terigplaatsen. Tamme katten en kittens worden via hun vrijwilligers opgevangen en ter adoptie aangeboden.

‘Puss and Books’ zorgt met hun vertrouwde ontmoetingsplaats in de Ezelstraat dat potentiële nieuwe katteneigenaars op een ontspannen manier kennis kunnen maken met katten die beschikbaar zijn voor adoptie. Bijkomend fungeert ze ook al kenniscentrum waar de vereniging haar expertise, kennis en ervaring rond kattenwelzijn en kattengedrag deelt via workshops en vormingen.