Diversiteit: aanbod voor scholen

aanbod scholen diversiteit

Het is belangrijk om ook onze jongste burgers te sensibiliseren rond thema’s als gender, integratie, discriminatie,...

Op deze pagina vind je meer activiteiten terug van organisaties die Stad Brugge ondersteunt, materiaal voor in de klas,...


 

Activiteiten

Neem deel aan de scholencampagne PAARS

paarsNaar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie, nemen op maandag 17 mei 2021 tal van onderwijsinstellingen in Vlaanderen en Brussel deel aan de campagne PAARS, een onderdeel van de wereldwijde LGBT+-scholencampagne.

Doel

  • Steun en solidariteit tonen aan LGBT+-jongeren door paars te dragen. (LGBT+: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender en alle andere gender- en seksuele identiteiten.)
  • Het holebi- en transgenderthema beter bespreekbaar maken in de klas.

Campagne
PAARS is een flexibele campagne die wordt georganiseerd naargelang de eigenheid van de school.
Voor het secundair onderwijs is een compleet kant-en-klaar campagnepakket voorzien dat bestaat uit educatief materiaal (waaronder de PAARS-krant en daaraan gelinkte docentenhandleiding), een stappenplan en het nodige promotiemateriaal (PAARS-polsbandjes, affiches, etc.).

Gratis deelnemen
Dankzij de financiële steun van de stad Brugge is het campagnepakket voor de secundaire scholen gratis.

Bereik
De campagne wordt wereldwijd georganiseerd en vindt in 2021 ook weer in Vlaanderen plaats. In 2020 hadden, naast 105 secundaire scholen, ook álle universiteiten en hogescholen in Vlaanderen en Brussel (Nederlandstalig) zich geëngageerd om deel te nemen aan PAARS en werd de campagne eveneens verspreid in het Europees Parlement.

Inschrijven
Nieuwe geïnteresseerde scholen kunnen zich inschrijven vóór 12 februari 2021 via info@joen.be.

Wat kan je nog ondernemen in de week van 17 mei?


 

Materiaal voor in de klas

Lespakket 'Van diversiteit tot identiteit'

Samen met Unia en de vzw Toemeka ontwikkelde Diversiteit Brugge een interactief lespakket over de thema’s diversiteit, etnisch-culturele diversiteit en diversiteit in seksuele identiteit. Het gratis lespakket is bestemd voor het secundair onderwijs. 
Let wel, het lespakket dateert van 2013, maar is nog steeds bruikbaar in de klas.

Een USB-stick met het pakket is gratis te verkrijgen: stuur een e-mail met je adresgegevens naar diversiteitsdienst@brugge.be.


 

Andere interessante organisaties

Contactinformatie