Help mee aan het vastleggen van de coronacrisis in Brugge

Dien hier online je documentatie in

Over de hele wereld beheerst het coronavirus niet alleen het nieuws, maar ook ons leven. Het belangrijkste is de gezondheid van iedereen. Om de verspreiding van het virus in te dammen, worden er maatregelen genomen die we nog niet eerder hebben meegemaakt zoals de sluiting van scholen, horeca en winkels, organisaties werken massaal thuis en er wordt een groot beroep gedaan op de zorgsector. Ons lijfmotto is momenteel ‘Blijf in je kot!’ Deze periode zal niet snel vergeten worden. Er wordt geschiedenis geschreven.

Heel wat reacties op de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus gaan via digitale media zoals websites, tweets, chats, Instagram, Facebookpagina’s, YouTube-kanalen, memes en digitale foto’s en films. Deze bronnen lijken het eeuwige digitale leven te hebben, maar zijn kwetsbaar en zullen snel verdwijnen als de crisis over is. Maar daarnaast worden er ook nog zaken op papier vastgelegd: mooie tekeningen van jullie kinderen, een handgeschreven dagboek, kaartjes in de brievenbus enz.

Coronaviruscollectie

Het Stadsarchief van Brugge, dat het geheugen van de stad bewaart, doet hierbij een oproep om het digitale en het papieren verhaal van het coronavirus in Brugge te bewaren. We willen dus werk maken van het opbouwen van een ‘Coronaviruscollectie’. We leggen daarmee een verslag vast van het heden, zodat toekomstige generaties een compleet beeld krijgen en kunnen leren over deze crisis. Daarbij roepen we jullie hulp in.

Corona in je buurt

Hoe ziet jouw (tijdelijke) thuiskantoor eruit? Heb je filmpjes van het applaus in de straat voor de zorgverleners? Worden er acties om ouderen en hulpbehoevenden te helpen georganiseerd in uw wijk? Wat is de invloed van het coronavirus op uw leven? Leggen jij of je kinderen een dagboek aan? Help mee een verslag te maken en deel je foto’s, films en andere bestanden met ons.

Wat & hoe

Voor digitaal archief: vul het formulier zo goed mogelijk in en laad foto’s en filmpjes op.

Voor coronaherinneringen op papier: bezorg die later als de dwingende maatregelen versoepeld zijn in het Stadsarchief, Burg 11A, 8000 Brugge (als we gesloten zijn, mag dit ook in de brievenbus van het Stadhuis, Burg 12).

Raadpleeg zeker de voorwaarden

Contactinformatie