Doe Goed Pas handelaars

Stap als handelaar mee in het Doe Goed Pas aanbod

De Doe Goed Pas is een kortingskaart voor iedereen die vrijwilligerswerk doet in een organisatie die gevestigd en/of actief is in Brugge. Ook Bruggelingen die vrijwilligerswerk doen in een niet-Brugse organisatie hebben recht op deze pas. En als laatste krijgen ook alle mantelzorgers die recht hebben op de mantelzorgpremie bij Dienst Welzijn, een pas toegestuurd. Met de Doe Goed Pas kan er korting verkregen worden bij heel wat lokale handelaars gedurende 1 jaar. 

Aan de hand van de Doe Goed Pas werden dit jaar 6500 vrijwilligers en 3000 mantelzorgers gewaardeerd voor hun inzet en maatschappelijke bijdrage. Door het enorme succes van deze unieke kortingskaart, hebben we ervoor gekozen om in 2023 reeds voor de 8ste maal een pas uit te brengen. Daarom gaan we nu terug op zoek naar enthousiaste handelaars die aan de hand van een mooie korting hun appreciatie voor deze doelgroep willen uiten. 

Vanuit onze kant willen wij ons inspannen om alle handelaars in de spotlight te zetten door promotie, aandacht in de pers en visuele zichtbaarheid. Verder gaan we ons extra inzetten om vrijwilligers, mantelzorgers en andere burgers aan te moedigen om lokaal te kopen en bij jullie langs te komen met de pas.

Wat houdt de Doe Goed Pas in?

Zoals eerder vermeld is de Doe Goed Pas een kortingskaart voor alle vrijwilligers die aangesloten zijn bij een vrijwilligersorganisatie die gevestigd en actief is in Brugge én voor alle mantelzorgers die recht hebben op een mantelzorgpremie. De kortingskaart is geldig van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023. Gedurende deze periode kan iedereen die in het bezit is van een pas korting verkrijgen bij de deelnemende lokale handelaars. Op iedere Doe Goed Pas zal een schrijfstrook aanwezig zijn, waarop de eigenaars hun handtekening kunnen plaatsen. Indien gewenst of bij twijfel kan de handelaar steeds de identiteitskaart van de klant vragen ter verificatie. Dit om na te kijken of de handtekeningen overeen komen.

Voordelen voor de handelaar

  • Natuurlijk zijn er voor de lokale handelaars ook heel wat voordelen aan verbonden. Door mee te stappen in het Doe Goed Pas verhaal, steunen ze niet 1 goed doel, maar honderden goede doelen. 
  • Vorig jaar bestelden bijna 200 verschillende vrijwilligersorganisaties een Doe Goed Pas. Aansluiten bij het aanbod van de Doe Goed Pas, zorgt dus ongetwijfeld voor een positief imago van je handelszaak.
  • Aangezien de Doe Goed Pas wordt verdeeld bij +/- 9500 vrijwilligers en mantelzorgers, zijn dit heel wat potentiële nieuwe klanten voor de verschillende zaken.
  • De lokale handelaars zullen ook kunnen genieten van heel wat naambekendheid. De Doe Goed Pas zal via verschillende kanalen gepromoot worden, waardoor de verschillende handelaars op heel wat manieren in de spotlight gezet zullen worden.

Promotie

  • Boekje: elk jaar wordt een boekje opgemaakt waarin bij iedere zaak wordt vermeld welke korting ze geven. De deelnemende handelaars worden in verschillende categorieën opgedeeld. Op deze overzichtelijke manier is het voor de houders van de pas zeer eenvoudig op te zoeken in welke zaken ze welke voordelen kunnen krijgen. Dit jaar zullen we opnieuw een boekje maken waarin alle kortingen vermeld worden. 
  • Facebook: ook op de facebookpagina www.facebook.com/doegoedpas, zullen de verschillende lokale handelaars uitgelicht worden en zullen de houders van de pas kunnen terugvinden waar ze korting kunnen verkrijgen. Zowel de link naar de Doe Goed Pas website, als de link naar de Doe Goed Pas facebookpagina zullen op de pas zelf én in het boekje vermeld worden.

  • Bereik: Zoals eerder vermeld wordt de pas verdeeld bij +/- 9500 mensen van 16 tot 99 jaar. Een zeer uitgebreide doelgroep en dus heel wat potentiële nieuwe klanten voor de lokale handelaars.

 

Wil je mee deel uitmaken van de 'Doe Goed Pas sponsors' voor 2023? 

Schrijf je in

Meer informatie

Neem dan contact op met de Brugse Vrijwilligerscentrale
050 44 82 22 of eefje.janssens@brugge.be

Wil je weten welke korting je kan aanbieden? 
Neem dan in de brochure van 2022 een kijkje ter inspiratie

                                     doe goed pas 2022

Contactinformatie

Contactpersonen