Drie aanpassingen aan Brugs parkeerplan in werking getreden

30
jun
2017

Op 16 februari 2017 trad in Brugge het nieuwe parkeerplan in werking. Het nieuwe parkeerplan maakt deel uit van het mobiliteitsplan. Hiermee wil de stad de parkeerdruk verminderen. Bedoeling is een verkeersleefbare en verkeersveilige stad waar iedereen zich veilig en vlot kan voortbewegen. 

In september 2017 volgt er een eerste grote evaluatie van het nieuwe parkeerplan.

Per 1 juli 2017 gingen deze wijzigingen in:

  1. Betalend parkeren binnenstad: maximumduur van 2 uur naar 4 uur

De maximumduur van één parkeersessie in de betalende zone wordt opgetrokken van 2 uur naar 4 uur. Voor de eerste twee uren blijft het tarief gelijk (1,80 euro voor het eerste uur en 2,40 euro voor het tweede uur). Voor het derde en vierde uur moet er ook 2,40 euro per uur betaald worden. Voor vier uur parkeren betaal je dus 9 euro.

  1. Uitbreiding blauwe zone Sint-Andries

Het Albert Dyserynckpark en de Albert Dyserynckstraat worden toegevoegd aan de blauwe zone Sint-Andries. De bewoners van deze straten kunnen dus een digitale parkeervergunning verkrijgen.

  1. Tijdelijke parkeervergunning tijdens werken

Bestuurders die over een ontoegankelijke garage beschikken omwille van werken op het openbaar terrein kunnen voor de duur van de werken een tijdelijke parkeervergunning krijgen. Ook als deze personen niet gedomicilieerd zijn in de bewonerszone  zal dit mogelijk zijn.

Deel deze pagina