Duurzaam shoppen in Brugge

11
aug
2022

Shopping Brugge en COSH! slaan dit jaar opnieuw de handen in elkaar en lanceren een nieuwe fysieke shoppingkaart met een verrassend aanbod eco hotspots. Op de nieuwe editie vind je naast modeboetieks met een duurzaam aanbod, nu ook tweedehands mode en lifestyle shops. Haal de duurzame shoppingkaart gratis op bij In&Uit op ‘t Zand, Shopping Brugge in de Smedenstraat 37 of alle deelnemende winkels. Daarnaast kan je het plan hier downloaden.

Zo willen Stad Brugge en COSH! bezoekers en bewoners inspireren met tal van hippe én duurzame shoppingadressen verspreid over de binnenstad. Elke winkel op de kaart heeft op een bepaalde manier aandacht voor milieu en mens. Kom meer te weten over de duurzame inspanningen van de winkels via de QR-codes op de kaart. 

Wordt Brugge het nieuwe walhalla voor thrift shoppers?

Tweedehands shoppen is hip! En dat is ook merkbaar in Brugge. In het voorbije jaar openden verschillende nieuwe tweedehandswinkels er hun deuren. Enkele nieuwe pareltjes zijn Frida Simone in de Hoogstraat en The Locker Vintage, vlakbij de Markt. Maar ook vaste waarden zoals Selected By Francoise, Frivool, Sue Ryder en Troc zijn een aanrader voor shoppers die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen zonder in te boeten op stijl. ​ ​ ​ 

Ook net buiten de rand van Brugge vind je tweedehandswinkels die zeker het bezoeken waard zijn. Ontdek onder andere Oxfam Shop en toffe Kringwinkels in Sint-Andries en Sint-Kruis. Naast een uitgebreid aanbod tweedehands kleding en spullen, hebben deze kringloopwinkels ook een sociale missie. Zo scoor je preloved schatten aan zachte prijzen en steun een sociale organisatie tegelijk: twee vliegen in één klap! 

COnscious SHopping? Milieubewust shoppen was nog nooit zo makkelijk!

Naast duurzame modeboetieks, vind je dit jaar ook duurzame lifestyle shops op de kaart. “Met COSH! willen we mensen begeleiden naar duurzame shopping keuzes. Vooral op vlak van mode, maar ook op andere gebieden”, aldus Niki. Zo ontdek je bij MOS verzorgingsproducten van het Belgische cosmeticamerk RainPharma, vind je bij Gäststore een origineel aanbod cadeau-artikelen van lokale makers, verrast The Different Concept je met geüpcyclede Marokkaanse legerjassen met Frida Kahlo schilderingen en tover je jouw huis om tot een paradijs dankzij de ambachtelijke interieuritems bij Bowls & Stories. 

Benieuwd wat het winkelaanbod in Brugge te bieden heeft?

Dankzij het gevarieerde winkelaanbod in Brugge is een uitstap met de vernieuwde shoppingkaart geschikt voor het hele gezin. Nog op zoek naar dé perfecte familieactiviteit om de zomervakantie in schoonheid af te sluiten? Of al op zoek naar een toffe wintershopping trip? Haal de duurzame shoppingkaart gratis op bij In&Uit op ‘t Zand, Shopping Brugge in de Smedenstraat 37 of alle deelnemende winkels. Daarnaast kan je het plan hier downloaden.