Educatief aanbod sport

Hieronder vind je een overzicht van het aanbod van de sportdienst van stad Brugge. 

Bewegingsschool Zeebrugge voor kleuters

Is je kind tussen 2,5 en 6,5 jaar oud? Ben je op zoek naar een leuke bewegingsactiviteit? Dan is de Bewegingsschool Zeebrugge iets voor jullie. Van 24 september tot 5 december 2015 organiseren Fedes vzw en de Stad Brugge wekelijks een bewegingsschool in Zeebrugge, voor kleuters en hun ouders.

Na een leuke opwarming maakt de kleuter kennis met een uitdagend parcours en met verrassende spelvormen. De bewegingsschool brengt het bos naar de sporthal. Het is een combinatie van dansen, balvaardigheid, klimmen en klauteren, bewegingsspelen en kleuterturnen. In een veilige omgeving worden alle aspecten van de motoriek van het jonge kind aangesproken.

De bewegingsschool staat onder begeleiding van gediplomeerde lesgevers. Er wordt gewerkt op verschillende niveaus. De kleuter wordt vergezeld door minstens één van de ouders.

Meer info vind je hier.

Zwembaddagen 

De Brugse Zwembaddagen plaatsen de zwemsport midden november een hele week, uitgebreid en in al haar facetten, in de kijker. In en naast het Jan Guilinizwembad staan activiteiten gepland. Editie 2015 liep van maandag 16 november tot zaterdag 21 november.

Centraal thema in 2015 was creativiteit in en naast het bad. Zwemmers kregen de mogelijkheid om zich te (laten)fotograferen met een onderwatercamera. De resultaten zie je rechtsboven in het fotoalbum.

Wie meer talent heeft voor woorden kon een gedicht over het zwembad neerpennen op een wand in het gebouw.

Een vast onderdeel van de Brugse Zwembaddagen is het zwemkampioenschap voor Brugse basisscholen (vanaf derde leerjaar). De kampioenschappen vonden plaats op woensdagmiddag 18 november in het Jan Guilinizwembad.

De gezwommen disciplines zijn 25 meter in zowel schoolslag als vrije slag, alsook een estafette per school. 

De Brugse Zwembaddagen kaderen binnen de Zwembaddagen, een initiatief van het ISB (Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid). De organisatie is in handen van de Sportdienst Brugge, in samenwerking met verschillende Brugse zwemverenigingen.

Daarnaast organiseert de sportdienst ook verschillende activiteiten en evenementen na de schooluren en in vakanties. Meer info daarover vind je hier

Deel deze pagina