Eerste editie Jeugd-Sport-Cultuurmarkt op zondag 12 september 2021

29
jun
2021

Op zondag 12 september 2021 vindt de eerste editie plaats van de Jeugd-Sport-Cultuurmarkt. De organisatie van het evenement is een samenwerking tussen Brugge Plus en de diensten Jeugd en Sport van Stad Brugge. Het evenement zal zijn plek vinden op de Burg en in het Koningin Astridpark.

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Doorgaans vindt op de derde zondag van september (Autoloze Zondag) de Cultuurmarkt plaats. Omwille van het WK Wielrennen gaat Autoloze Zondag dit jaar echter niet door. Toch willen we de Bruggelingen niet op hun culturele honger laten zitten. We staken de koppen bij elkaar met de diensten Jeugd en Sport en kwamen tot de conclusie dat dit een mooie opportuniteit kon betekenen voor een nieuw evenement: de Jeugd-Sport-Cultuurmarkt.”

De organisatie van het WK Wielrennen zorgt er bovendien voor dat de ‘Dag van de Brugse sportclubs’, normaal voorzien op zondag 12 september 2021, op een andere locatie moet plaatsvinden dan op ’t Zand. “De Burg en het Koningin Astridpark zijn voor ons een waardig alternatief. We waren dus meteen gewonnen voor het idee om de krachten te bundelen met Brugge Plus en de dienst Jeugd.

Gezellige mix

De Jeugd-Sport-Cultuurmarkt wordt een gezellige mix waar iedereen aan zijn trekken kan komen. De Brugse sportclubs krijgen op deze manier toch een mooi platform om zich voor te stellen aan het publiek en tegelijkertijd komen wij tegemoet aan de sportieve interesses van onze inwoners”, aldus schepen van Sport Franky Demon.

Inhoudelijk zal de Jeugd-Sport-Cultuurmarkt grotendeels een weerspiegeling zijn van de reeds bestaande concepten van de Cultuurmarkt en de ‘Dag van de Brugse sportclubs’. Voor de dienst Jeugd wordt het een gloednieuw concept. Schepen van Jeugd Mathijs Goderis: “Dit evenement is een uitgelezen kans om het vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren in de kijker te zetten. We zijn momenteel een nieuw concept aan het uitwerken waar organisaties op een speelse en actieve manier hun werking kunnen voorstellen. De kruisbestuiving tussen sport, cultuur en jeugd zal ongetwijfeld een meerwaarde betekenen, zowel voor jong en oud.”

Alle informatie over de Jeugd-Sport-Cultuurmarkt is te vinden op www.brugge.be/jsc-markt