Elektrische rolstoel beschikbaar in Beisbroek

21
sep
2022

Dankzij de unieke wendbaarheid is deze rolstoel niet alleen geschikt voor het strand, maar ook voor bijvoorbeeld drukke parken, smalle bospaadjes, oneffen terrein… Personen in een rolstoel kunnen daardoor zelfstandig een dagje van een boswandeling genieten, alleen of met hun gezin of vrienden. In april 2023 verhuist de rolstoel naar de woonzorgcentra van Mintus.

“Deze actie past in de inspanningen van het stadsbestuur om parken en natuurgebieden toegankelijker te maken”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “Zo werden in 2021 veertig rolstoeltoegankelijke picknicktafels geplaatst in verschillende parken in Brugge. In 2021 werkte Brugge mee als testgemeente voor het project ‘Onbeperkt buiten XL’ van Good Planet om de communicatie over toegankelijkheid van parken en natuurgebieden in de toekomst te verbeteren. Bij (her)inrichting van parken en groenzones wordt ook altijd de toegankelijkheidreflex toegepast, want iedereen heeft recht op ontspanning, ontmoeting en natuur.”

Schepen van Welzijn Pieter Marechal: “In Brugge vinden we het belangrijk dat de stad toegankelijk is voor iedereen. Een mooi voorbeeld daarvan is het project ‘Zon, Zee, Zorgeloos’ in Zeebrugge waar mensen met een mobiliteitsbeperking kunnen genieten van een dagje aan zee. Vorig jaar hebben we voor de eerste keer de ‘Meriete all terrain’ elektrische rolstoel uitgetest. Omdat de feedback zo lovend was, hebben we beslist om er zelf een aan te kopen. We zijn blij dat we deze rolstoel kunnen gebruiken in Beisbroek.”

De elektrische rolstoel kan men reserveren bij Natuurcentrum Beisbroek: natuurcentrum@brugge.be of 050/329020.