Verblijfskaart niet-Belg aanvragen

De elektronische vreemdelingenkaart laat niet-Belgen toe om in België te verblijven.

Dit zijn de verschillende elektronische kaarten:

A-kaart: bewijs van inschrijving in het vreemdelingenregister - tijdelijk verblijf
B-kaart: bewijs van inschrijving in het vreemdelingenregister - 5 jaar geldig
H-kaart: Europese blauwe kaart voor hoogopgeleide werknemer
C-kaart: identiteitskaart voor vreemdelingen
D-kaart: verblijfskaart voor EG-langdurig ingezetene
E-kaart: verklaring van inschrijving
E+-kaart: document ter staving van duurzaam verblijf
F-kaart: verblijfskaart van een familielid van een burger van de Unie
F+-kaart: duurzaam verblijfskaart van een familielid van een burger van de Unie

Voorwaarden

  • Je bent ingeschreven in Brugge
  • Je voldoet aan de voorwaarden die samenhangen met je kaart

Procedure

Ben je in het bezit van één van onderstaande kaarten, dan ontvang je een uitnodigingsbrief voor vernieuwing van de kaart::

B-kaart
C-kaart
D-kaart
E-kaart
E+-kaart
F+-kaart

F-kaart (zie uitzonderingen)

Kinderen met een niet-Belgische nationaliteit hebben pas recht op een elektronische verblijfskaart vanaf 12 jaar.

Meebrengen

  • normale procedure: 18,50 euro (biometrische kaart: 21,70 euro)
  • dringende procedure: 86,50 euro
  • zeer dringende procedure: 130,10 euro
  • Een recente pasfoto (maximaal 6 maanden oud, indien er nog pasfoto's moeten genomen worden, meld je 15 minuten voor je afspraak aan) :
  • vereiste afmetingen 35 mm x 45 mm
  • neutrale gezichtsexpressie (niet fronsen of lachen) en geen zichtbare tanden
  • heldere effen achtergrond
  • het gezicht moet volledig zichtbaar zijn, zonder accessoires, behalve om medische of godsdienstige redenen
  • Je uitnodigingsbrief

   zie lijst met fotografen (onder "documenten" rechtsonderaan deze pagina)

Bedrag

  • 18,50 euro (biometrische kaart: 21,70 euro)
  • dringende procedure: 86,50 euro
  • zeer dringende procedure: 130,10 euro

 

Uitzonderingen

De F-kaart kan niet verlengd worden.

Een aanvraag voor duurzaam verblijf voor de afgifte van een F+ kaart kan je indienen vanaf 6 maanden vóór de vervaldatum van de kaart. Maak hiervoor een afspraak 'verblijfskaart verlengen/aanpassen'.

Voor de verlenging van de A-kaart is steeds de goedkeuring van Dienst Vreemdelingenzaken vereist. Maak een afspraak 45 dagen voor de vervaldatum van je kaart voor 'verblijfskaart verlengen/aanpassen' en kom langs met de vereiste documenten.

Regelgeving

Dienst Vreemdelingenzaken DVZ (vreemdelingen wetgeving)

Deel deze pagina

Contactinformatie