Elia start met werkzaamheden op de Maalse Steenweg tussen Brugge en Sijsele

Terug naar wegenwerken

In maart start Elia met de aanleg van nieuwe ondergrondse elektriciteitskabels (36kV) tussen Brugge en Sijsele. Het project moet de bevoorrading in de regio rond Brugge blijven garanderen.

Startdatum:
9 March 2020

Gevolgen

  • De werkzaamheden zullen normaal gezien een jaar duren en worden uitgevoerd in verschillende fasen, met open sleuven van 500 tot 800 meter per fase.
  • De werken vinden grotendeels plaats in de middenstrook van de Maalse Steenweg (N9), waardoor de verkeershinder tot een minimum beperkt wordt.
  • Het verkeer kan steeds in beide richtingen door, maar het aantal keerpunten wordt beperkt.
  • De handelszaken blijven bereikbaar.

Voorbereidende werken Maalse Steenweg van 9 maart tot eind maart

Vanaf 9 maart tot en met eind maart 2020 voorziet Elia voorbereidende werken op de Maalse Steenweg (N9). Eilanden op de middenstrook worden verwijderd. Daarnaast zorgt Elia voor een tijdelijke verbreding van de Maalse Steenweg tussen de Altebijstraat en Vredestraat. Deze werken gebeuren in stukken van 200 meter en zijn nodig om tijdens de kabelwerken verkeer in beide richtingen mogelijk te houden. Hierdoor zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen langs de Maalse Steenweg aan de oneven zijde.

Gewijzigde verkeerssituatie in Altebijstraat vanaf 16 maart tot 10 april

In de week van 16 maart start Elia met de aanleg van ondergrondse elektriciteitskabels in de Altebijstraat. Hierdoor is enkel verkeer in de richting van de Nijverheidsstraat mogelijk. Het verkeer richting de Maalse Steenweg wordt omgeleid via de Buiten Kazernevest (R30). Om de kabelwerken in de Altebijstraat vlot en veilig uit laten voeren, geldt vanaf 30 maart tot 10 april een parkeerverbod van 07.00 uur tot 17.00 uur.

Werken op middenstrook van Maalse Steenweg vanaf 20 april

Vanaf 20 april 2020 start Elia met de aanleg van elektriciteitskabels onder de middenstrook van de Maalse Steenweg. De werken vinden plaats vanaf de kruising met de Altebijstraat tot net voorbij de kruising met de Vredestraat. Verkeer in beide richtingen blijft mogelijk via een (versmalde) rijstrook. Afslaand verkeer richting De Mote is uitsluitend mogelijk vanuit Brugge (R30). Verkeer vanuit Damme kan De Mote bereiken via de Assebroeklaan.

Gewijzigde verkeerssituaties van korte duur

Tijdens de uitvoering van de werken worden bijkomende omleidingen van korte duur (enkele uren of dagen) voorzien. Alle datums zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. Eventuele wijzigingen worden gecommuniceerd via signalisatieborden.


  • In de week van 16 maart legt Elia wachtbuizen aan op het einde van de Speelpleinlaan. Tijdens de werken wordt het verkeer omgeleid via de Beaupréstraat en de Altebijstraat. Enkele parkeerstroken zijn niet beschikbaar.
  • In de week van 16 maart legt Elia wachtbuizen aan in de Altebijstraat. Tijdens de werken wordt het verkeer omgeleid via de Speelpleinlaan en de Beaupréstraat. Enkele parkeerstroken zijn niet beschikbaar.
  • Van 24 tot 27 maart is de Altebijstraat volledig afgesloten ter hoogte van de Maalse Steenweg. Verkeer wordt omgeleid via de Assebroeklaan en de Speelpleinlaan.

 

Meer info?

Bij specifieke vragen over de werken in uw omgeving kunt u contact opnemen via het gratis infonummer 0800 11 089 (tijdens de kantooruren) of mailen naar omwonenden@elia.be.

Op webpagina www.elia.be/projecten vindt u een laatste stand van zaken over het project Brugge-Sijsele.


 

Algemene informatie

Aannemer
Elia

Deel deze pagina

Contactinformatie