Energieavonden

 1. Burgers in beweging voor energie
 2. Stad Brugge komt naar je toe
 3. Wat kan je ontdekken op deze energieavonden?
  1. Thermografische luchtfoto, energieplatform & energiebox
  2. Renovatiecoach/renovatiescan
  3. Hulp bij energietransitie
 4. Praktisch
 5. See2Do!: van het zien tot het doen

Partners:
 


Burgers in beweging voor energie

Stad Brugge werkt al jaren aan een ambitieus klimaatplan. Stad Brugge wil de CO2-uitstoot op haar grondgebied drastisch verlagen en op termijn klimaatneutraal worden. We nemen als stadbestuur het voortouw door niet alleen het eigen patrimonium grondig aan te pakken, maar ook door tal van sensibiliserende en ondersteunden acties op te zetten die zowel burger als bedrijven helpen om de energie omschakeling te maken.

Met “burgers in beweging voor energie” wil Stad Brugge jou overtuigen om zelf met je woning aan de slag te gaan door deze energiezuiniger te maken, om zelf hernieuwbare energie via het dak op te wekken of, indien het eigen dak niet geschikt is, mee te investeren in lokale energiecoöperatieven of projecten.


Stad Brugge komt naar je toe

Is mijn woning klaar voor de volgende 30 jaar? Zit ik goed op het vlak van comfort? Is mijn energiefactuur niet te hoog of zou het toch beter kunnen? Ik wil mijn woning renoveren, maar weet niet waar ik moet beginnen? Ligt benoveren ook binnen mijn budgetbereik? Kom ik in aanmerking voor premies?
Kortom, je hebt vast heel wat vragen. Daarom komt Stad Brugge naar je toe en dit door het organiseren van 11 energieavonden! De doelgroep is iedereen als jij die graag geld en energie bespaart met weinig moeite.


Wat kan je ontdekken op deze energieavonden?

Thermografische luchtfoto, energieplatform & energiebox
Op deze energieavonden maak je kennis met de thermografische luchtfoto van de stad en kan je de situatie van je eigen dak komen bekijken op vlak van warmteverliezen. Je maakt er kennis met het digitaal energieplatform (https://energieplatform.brugge.been je ontdekt wat dit platform voor je kan betekenen. Je kan ook een bezoek brengen aan de energie box, waar grasduint in een aantal lokale energie initiatieven opgezet door burgers voor burgers.

Renovatiecoach/renovatiescan
Wie wil, kan er alvast een afspraak maken met de renovatiecoach voor de gratis renovatiescan. Deze persoon komt dan thuis langs en maakt een renovatiestappenplan op, op het lijf geschreven van de  woning: welke werken nodig zijn, de prijzen, de terugverdientijden, info over leningen en premies…

Hulp bij energietransitie
Als Bruggeling speel je een centrale rol in de energietransitie, maar misschien zit je nog met heel wat vragen of heb je gewoonweg niet de tijd om aannemers te contacteren die werken op basis van een goede prijs/kwaliteit verhouding. Misschien heb je niet de nodige kennis in huis om offertes te vergelijken of zie je de bomen door het bos niet meer op vlak van energieleningen of premies. Stad Brugge kan je hierin ontzorgen door je de nodige informatie en hulp aan te reiken. 


Praktisch

De energieavonden gaan door op onderstaande locaties en tijdstippen.
We starten steeds om 19.30 uur en sluiten af met een drankje rond 21 uur. Deelnemen kan door in te schrijven via www.brugge.be/infoavondenenergie of via 050 44 82 87.

Deelgemeente

Locatie

 Datum

Centrum

Conferentiezaal/Salons (Burg 12, 8000 Brugge)

ma 18/12/2017

Zeebrugge/Lissewege

Gemeenschapshuis Zeebrugge (Marktplein 12, 8380 Zeebrugge)

di 16/01/2018

Dudzele

De Polder (Stokerij 10, 8380 Dudzele)

ma 29/01/2018

Assebroek

Daverlo (Dries 2, 8310 Assebroek)

do 1/03/2018

Sint-Kruis

Gemeenschapshuis St.-Kruis (Moerkerksesteenweg 190, 8310 St.-Kruis)

vrij 2/03/2018

Sint-Michiels

Xaverianen (Xaverianenstraat 1, 8200 St.-Michiels)

di 13/03/2018

Sint-Jozef

Buurthuis Sint-Jozef (Landjuwelenstraat 43, 8000 Sint-Jozef

woe 14/03/2018

Sint-Andries

MaZ (Magdalenazaal 27, 8200 St.-Andries)

do 22/03/2018

Centrum/Kristus-Koning

De Ganzenveer (Ganzenstraat 15, 8000 Brugge)

ma 26/03/2018


See2Do!: van het zien tot het doen

Deze energie infoavonden kaderen in het project See2Do!. Het project ‘See2Do’ is gefinancierd binnen het Interreg programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer dan 15 partners uit heel Vlaanderen en Zuid-Nederland werken rond lokale energie-acties.

Deel deze pagina

Contactinformatie

 • Huis van de Bruggeling

  Huis van de Bruggeling Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein) 8000 Brugge

  • Vandaag van 08:30 tot 12:30 (Telefonisch te bereiken tot 17.00 u.)
  • Morgen van 08:30 tot 12:30 (Op zaterdag telefonisch niet bereikbaar)
  Alle openingsuren