Erfgoeddag op 23 april met thema 'Beestig!'

28
mrt
2023

Waar erfgoed is, zijn mensen. En waar mensen zijn, zijn dieren. Op zondag 23 april pakt Erfgoeddag uit met het thema ‘Beestig!’. Op deze dag vol geblaat, gehinnik en gekraai leer je welke invloed dieren op ons cultureel erfgoed hadden en hebben. Zijn mens en dier eigenlijk zo verschillend?

Samen met meer dan 50 lokale partners, waaronder cultuurspelers, erfgoedorganisaties en ambachtelijke makers, werkte Erfgoedcel Brugge een uitgebreid programma uit met 56 gratis activiteiten.

Op zondag 23 april kan je tijdens bijzondere workshops, verrassende wandelingen, unieke concerten en allerlei andere activiteiten het Brugs erfgoed op een nieuwe manier beleven. Ga op safari door de straten, proef de impact van dieren op de Brugse voedingsgeschiedenis, leer de kneepjes van het herdersvak of vergaap je aan de dierenriemtekens die onze sterrenhemel sieren!

Centraal infopunt op de Vismarkt

Dit jaar is er ook voor het eerst sinds de coronaperiode weer een fysiek centraal infopunt. De locatie ervan is helemaal in lijn met het thema want je vindt dat infopunt op de Vismarkt.
Hier kan je op zondag 23 april terecht met (last-minute) vragen over het programma en reservaties

Doorlopend te beleven op de Vismarkt:

  • erfgoedbeurs
  • live demonstraties
  • hedendaagse code games
  • oude volksspelletjes
  • knutselopdrachten
  • inspirerende fietstochten
  • ...

Muziek en poëzie

In de namiddag vind je op de Vismarkt bovendien het muzikale neusje van de zalm, voorgeschoteld door Jeugdhuis Comma, Snuffel Hostel en Erfgoedcel Brugge. Bands PAARD. en Ciggy Sunday nemen je mee naar hun muzikaal universum waarin dieren centraal staan.

Ze worden afgelost door vier kunstenaars die het podium innemen volgens het podiumconcept van Klankveld (15 minuten lang één artiest, één talent, één podium). Aline Gailliaert brengt poëzie, SAAR. zingt de sterren van de hemel, Loucka brengt melancholische dreampop en Mrvanzzz voert bluesy popnummers op!

Praktische info over de Erfgoeddag

Ontdek hier het volledige programma

Voor sommige activiteiten is reserveren verplicht. De reservatieperiode loopt van zondag 2 april om 10.00 uur tot donderdag 20 april om 22.00 uur.
Inschrijven kan online via www.erfgoedcelbrugge.be/erfgoeddag2023 of telefonisch op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur op het nummer
050 44 50 48.