Expo 'Angels of sport'

5
feb
2024

"Ons doel is om mensen even te laten stilstaan. Wat zou jij doen als het oorlog was? Vluchten, zelf de wapens opnemen of gewoon proberen om de draad terug op te pikken?" - Vadim Telukov, mede-organisator 'Angels of sport'

Al bijna twee jaar woedt de oorlog in Oekraïne en het einde lijkt nog steeds niet in zicht. Nog elke dag nemen gewone burgers vrijwillig de wapens op, onder wie ook heel wat sporters. Ze hopen het geweld een halt toe te roepen, zodat hun families niet langer moeten vluchten en in angst leven. Nationale, Europese en wereldkampioenen, atleten en trainers trekken naar het front en laten er het leven. Heel wat jonge sporters zijn ook burgerslachtoffers, vaak door bombardementen.

Deze expo wil de wereld hun gezichten tonen en het publiek laten stilstaan bij de gevolgen van de oorlog. 'Angels of sport' is opgedragen aan atleten en coaches/trainers, mannen en vrouwen, jonge en oudere sporters, die nooit meer het podium zullen betreden.

Deze expo wil echter niet de gruwel van de oorlog visualiseren: geen schokkende beelden, geen sensatie, geen verwoesting. Het accent ligt op persoonlijke betrokkenheid, op aanknopingspunten die de toevallige voorbijganger aanspreken of raken. Deze expo wil van de slachtoffers herkenbare mensen maken. Daarom werd ook heel bewust gekozen voor sportcomplex Daverlo als locatie: een vaak bezocht buurt- en sportcentrum in Brugge.

Die expo trok al rond in Oekraïne zelf, was de afgelopen maanden in Kortrijk te zien en komt nu ook naar Brugge.

De tentoonstelling is het resultaat van een samenwerking tussen het ministerie van Jeugd en Sport Oekraïne, de Oekraïense culturele verenigingen ‘Kortrijk Club AU Razom’, de Geel Blauwe Brug, de Provincie West-Vlaanderen en de Stad Brugge.

Meer info over de foto's

Wanneer?

  • Van 20 februari tot en met 26 april 2024
  • Open tijdens de openingsuren van sportcomplex Daverlo
    Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 23.00 uur
    Zaterdag van 9.00 tot 22.00 uur
    Zondag van 9.00 tot 13.00 uur

Waar? 

Sportcomplex Daverlo,
Dries 2,
8310 Assebroek

Gratis – vrij toegankelijk