Expo 'Haute Lecture' was succesverhaal

12
jun
2018

De tentoonstelling ‘Haute Lecture by Colard Mansion’, van 1 maart tot 3 juni 2018 in het Groeningemuseum, introduceerde het mysterieuze verhaal van Colard Mansion en de bourgondische boeken­wereld in Brugge voor het eerst aan een groot publiek. Samen met toonaangevende specialisten uit heel Europa werden verschillende aspecten rond de boeken van Colard Mansion nauwkeurig onderzocht en werd zijn bijzondere historische betekenis in de geschiedenis van de boekdrukkunst in de Lage Landen duidelijk. Ondanks het op eerste zicht vrij gespecialiseerd onderwerp klokte ‘Haute Lecture by Colard Mansion’ af op het indrukwekkende cijfer van 41.409 bezoekers. Dit betekent een toename qua bezoekers van 26,44% voor het Groeningemuseum ten opzichte van de referentieperiode van vorige jaar. Bijna de helft van de bezoekers maakte gebruik van de gratis audiogids.

Herkomst van de bezoekers

Bijna 29% van het totaal aantal bezoekers waren Belgen. Op de tweede plaats stonden de Fransen met 17,90%, gevolgd door de Britten met 11,68%. Opvallend is ook dat de vierde plaats werd ingenomen door bewoners van de Verenigde Staten (bijna 9%). In eigen land stonden de West-Vlamingen op kop (55%), gevolgd door de Oost-Vlamingen (18%) en als derde bewoners van de provincie Antwerpen (15%).

Net als de meeste bezoekers blikken de curatoren Evelien Hauwaerts en Ludo Vandamme (Openbare Bibliotheek Brugge) en Evelien De Wilde (Musea Brugge), de directie van de Musea en de Bibliotheek, en de burgemeester erg tevreden op een succes­volle tentoonstelling terug.

Deel deze pagina