7. Agenda Fair Trade Acties

Hou deze pagina in de gaten voor meer acitivteiten i.k.v. eerlijke handel.Fair Trade Chocoladewandeling

Zin in een guilt-free pleasure? Laat je dan verleiden door de Fair Trade Chocoladewandeling! Je doorkruist de prachtige historische stad met een gids die je meevoert naar enkele chocolatiers die an zijn (h)eerlijke chocolade.

Ontdek waarom de chocoladewinkels eerlijke handel een warm hart toedragen en ons helpen om van Brugge een 'Fair Trade Chocoladestad' te maken.

De wandeling duurt 2 uur en zit boordevol interessante en historische weetjes over cacao, chocolade en eerlijke handel. Op het einde kan je jouw smaakpapillen verwennen met een fair trade chocolademelk.

Reserveer een gids via Hello Brugesinfo@hellobruges.com of 050 34 65 45
Prijs: 75 euro per gids (max. 25p) - fair trade chocolademelk: 4 euro pp extra

Boek je de wandeling in oktober? Dan ontvangt elke deelnemer een gratis goodiebag.


Fair Trade Stadsplan 

Fairtradeproducten kan je overal kopen. In je vertrouwde supermarkt, de bioshops en de Oxfam Wereldwinkels. Ook heel wat cafés en restaurants schenken drank uit eerlijke handel en steeds meer winkels verrijken hun gamma met fairtradeproducten.
Check snel het Fair Trade Stadsplan voor alle Brugse verkooppunten.Chocolatiers in choc

Brugge telt niet minder dan 50 chocoladewinkels en chocolatiers. Enkelen onder hen zijn samen met ons “in choc” over de lonen en werkomstandigheden van de cacaoboeren in het Zuiden. De chocolatiers willen hier iets aan doen, te starten in Brugge zelf, door meer fairtradechocolade te kopen en verkopen.

Benieuwd welke chocolatiers ondertussen al een fairtradeaanbod hebben? Ga dan in het straatbeeld op zoek naar de fair trade deurstickers.

Brugge fair trade stad

 


 

Wat kan jij doen?

fair trade kalender

 

Deel deze pagina