Op deze pagina houden we je op de hoogte van geplande activiteiten, maar verneem je ook waar je fairtradeproducten kan vinden in Brugge en hoe jij je steentje kan bijdragen.

Brugge Fair Trade Stad


 

Agenda

Hou deze pagina in de gaten voor meer informatie over de Week van de Fair Trade en Word Fair Trade Day.

Week van de Fair Trade

Stad Brugge neemt jaarlijks deel aan de Week van de Fair Trade: een campagne die aantoont dat fair trade wel degelijk een verschil kan maken voor producenten niet enkel in het Zuiden, maar overal ter wereld!
Over heel België laten steden en gemeenten zien hoe we samen voor een faire toekomst kunnen gaan. 
In 2024 vindt de Week van de Fair Trade plaats van 2 tot 12 oktober.

World Fair Trade Day

De World Fair Trade Day vindt in 2024 plaats op 11 mei. 
Deze dag wordt georganiseerd door de World Fair Trade Organisation (WFTO) en heeft tot doel eerlijke handel te vieren en het publiek aan te moedigen om, waar mogelijk, te kiezen voor Fair Trade.


Fair Trade Geocache

Kraak met jouw smartphone de code van dit gratis fair trade én coronaproof stadsspel. Alleen of in bubbels te spelen op een tijdstip naar keuze.

Het spel kan je gemakkelijk spelen door de Geocaching®-app te downloaden in Google Play (Android) of App Store (iPhone).

Vul het aanvraagformulier in, en je ontvangt de link naar de logingegevens en de handleiding van het spel.


Fair Trade Stadsplan 

Fairtradeproducten kun je overal kopen. In je vertrouwde supermarkt, de bioshops en de Oxfam Wereldwinkels. Ook heel wat cafés en restaurants schenken drank uit eerlijke handel en steeds meer winkels verrijken hun gamma met fairtradeproducten.
Check snel het Fair Trade Stadsplan voor alle Brugse verkooppunten.


Fair Trade Chocoladewandeling

fair trade chocoladewandelingZin in een guilt-free pleasure? Laat je dan verleiden door de Fair Trade Chocoladewandeling! Je doorkruist de prachtige historische stad met een gids die je meevoert naar enkele chocolatiers die an zijn (h)eerlijke chocolade.

Ontdek waarom de chocoladewinkels eerlijke handel een warm hart toedragen en ons helpen om van Brugge een 'Fair Trade Chocoladestad' te maken.

De wandeling duurt twee uur en zit boordevol interessante en historische weetjes over cacao, chocolade en eerlijke handel.

Reserveer een gids via Hello Bruges: info@hellobruges.com of 050 34 65 45
Prijs: 80 euro per gids (max. 25p) 


Wat kan jij doen?

fair trade kalender

 

Contactinformatie