Op deze pagina houden we je op de hoogte van geplande activiteiten, maar verneem je ook waar je fairtradeproducten kan vinden in Brugge en hoe jij je steentje kan bijdragen.


 

Agenda

Week van de Fair Trade

Van 7 oktober tot 17 oktober 2020 is het de Week van de Fair Trade. Dit is een jaarlijkse campagne die fair trade en fairtradeproducten tien dagen lang op een originele manier in de kijker plaatst in heel België.

cosh modetour

In Brugge neemt Niki de Schryver (founder van COSH!) je mee langs verschillende duurzame mode- en lifestylewinkels. 

Je krijgt eerst een inzicht in de ethische en ecologische problematiek van de mode-industrie en nadien bezoeken we diverse winkels met duurzaam aanbod. In de boetieks pikken we er de inspirerende voorbeelden uit die de toekomst van mode weergeven. 
We leggen je de basisbegrippen van duurzame mode uit, die je helpen om duurzamere kledingkeuzes te maken. Je krijgt ook meteen praktische tips mee om je leven ecologischer in te richten.

  • wanneer: zaterdag 10 oktober 2020, van 10 tot 13 uur
  • locatie: De Republiek, Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge
  • deelname: 5 euro per persoon ter bevestiging van je inschrijving. 
    De inschrijving is pas definitief na betaling.

Ben je klaar voor een duurzame shopping tour in Brugge? Reserveer hier je plekje.

 

 World Fair Trade Day
De World Fair Trade Day vindt in 2021 plaats op 8 mei. 
Deze dag wordt georganiseerd door de World Fair Trade Organisation (WFTO) en heeft tot doel eerlijke handel te vieren en het publiek aan te moedigen om, waar mogelijk, te kiezen voor Fair Trade.

 

 

 

 


Fair Trade Stadsplan 

Fairtradeproducten kan je overal kopen. In je vertrouwde supermarkt, de bioshops en de Oxfam Wereldwinkels. Ook heel wat cafés en restaurants schenken drank uit eerlijke handel en steeds meer winkels verrijken hun gamma met fairtradeproducten.
Check snel het Fair Trade Stadsplan voor alle Brugse verkooppunten.


Fair Trade Chocoladewandeling

fair trade chocoladewandelingZin in een guilt-free pleasure? Laat je dan verleiden door de Fair Trade Chocoladewandeling! Je doorkruist de prachtige historische stad met een gids die je meevoert naar enkele chocolatiers die an zijn (h)eerlijke chocolade.

Ontdek waarom de chocoladewinkels eerlijke handel een warm hart toedragen en ons helpen om van Brugge een 'Fair Trade Chocoladestad' te maken.

De wandeling duurt 2 uur en zit boordevol interessante en historische weetjes over cacao, chocolade en eerlijke handel.

Reserveer een gids via Hello Brugesinfo@hellobruges.com of 050 34 65 45
Prijs: 75 euro per gids (max. 25p) 


Wat kan jij doen?

fair trade kalender