Op deze pagina houden we je op de hoogte van geplande activiteiten, maar verneem je ook waar je fairtradeproducten kan vinden in Brugge en hoe jij je steentje kan bijdragen.

Brugge Fair Trade Stad


 

Agenda

World Fair Trade Day
De World Fair Trade Day vindt in 2021 plaats op 8 mei. 
Deze dag wordt georganiseerd door de World Fair Trade Organisation (WFTO) en heeft tot doel eerlijke handel te vieren en het publiek aan te moedigen om, waar mogelijk, te kiezen voor Fair Trade.

Week van de Fair Trade

De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne die fair trade en fairtradeproducten in de kijker zet in heel het land. Zowel op nationaal niveau met een algemene campagne, als op lokaal vlak met activiteiten in jouw buurt. In heel België worden er 10 dagen lang activiteiten georganiseerd die je op een leuke manier laten kennismaken met eerlijke handel en eerlijke producten. Ook in Brugge. De volgende editie vindt plaats van 6 tot 16 oktober 2021.  


Fair Trade Stadsplan 

Fairtradeproducten kan je overal kopen. In je vertrouwde supermarkt, de bioshops en de Oxfam Wereldwinkels. Ook heel wat cafés en restaurants schenken drank uit eerlijke handel en steeds meer winkels verrijken hun gamma met fairtradeproducten.
Check snel het Fair Trade Stadsplan voor alle Brugse verkooppunten.


Fair Trade Chocoladewandeling

fair trade chocoladewandelingZin in een guilt-free pleasure? Laat je dan verleiden door de Fair Trade Chocoladewandeling! Je doorkruist de prachtige historische stad met een gids die je meevoert naar enkele chocolatiers die an zijn (h)eerlijke chocolade.

Ontdek waarom de chocoladewinkels eerlijke handel een warm hart toedragen en ons helpen om van Brugge een 'Fair Trade Chocoladestad' te maken.

De wandeling duurt 2 uur en zit boordevol interessante en historische weetjes over cacao, chocolade en eerlijke handel.

Reserveer een gids via Hello Brugesinfo@hellobruges.com of 050 34 65 45
Prijs: 75 euro per gids (max. 25p) 


Wat kan jij doen?

fair trade kalender

 

Contactinformatie